Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Živjeti zdravo

Počinje ljetna kampanja za mlade "Nema maženja bez paženja!"

Zagreb: U X. gimnaziji Ivan Supek održana je konferencija kojom se najavila UNICEF-ova humanitarna utrka Mlije?na staza
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
15.06.2022.
u 06:50

Naglasak kampanje je na mladima koji su često suočeni sa zbunjujućim i proturječnim informacijama iz nepouzdanih izvora, zbog čega je od iznimne važnosti omogućiti im pristup točnim i provjerenim informacijama.

Preliminarni rezultati istraživanja HZJZ-a, provedenog 2021./2022. na uzorku od 1208 učenika trećih razreda srednjih škola iz cijele Hrvatske, pokazuju da je njih 355 (29,3%) imalo neku vrstu spolnoga odnosa. Od 355 spolno aktivnih učenika samo njih 57 (16%) ima osnovnu razinu znanja o kontracepcijskim metodama. A osnovna razina znanja definirana je točnim odgovorima na pet pitanja:

1. Hormonska kontracepcija služi za zaštitu od spolno prenosivih infekcija i neplanirane trudnoće.
2. Prekinuti snošaj ima visoku djelotvornost u sprečavanju trudnoće.
3. Ako se koristi hormonska kontracepcija, nema potrebe za korištenjem kondoma.
4. Kondom se može upotrijebiti više puta.
5. Dvostruka zaštita je korištenje dva kondoma istodobno.

Ljetna javnozdravstvena kampanja u sklopu projekta Živjeti zdravo, koji vodi prof. Sanja Musić Milanović, na temu zaštite spolnog i reproduktivnog zdravlja pod već poznatim sloganom "Nema maženja bez paženja!", počinje od srijede.

Naglasak kampanje je na mladima koji su često suočeni sa zbunjujućim i proturječnim informacijama iz nepouzdanih izvora, zbog čega je od iznimne važnosti omogućiti im pristup točnim i provjerenim informacijama.

Online edukacija provodi se putem objava i kvizova na društvenim mrežama. Najoriginalnije fotografije, videozapise i slogane kao i najbrži točni odgovori na kvizove znanja bit će nagrađeni poklon-paketima kampanje "Nema maženja bez paženja!". Poveznica je: https://www.hzjz.hr/sluzba-promicanje-zdravlja/pocinje-ovogodisnja-ljetna-kampanja-nema-mazenja-bez-pazenja/ 

VIDEO: Iskustva Zagrepčana: Razgovarao sam s operaterom Holdinga tri minute i to me stajalo 100 kn.

Komentara 3

DU
Deleted user
07:13 15.06.2022.

a tko je facuka napravil....

Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
09:28 15.06.2022.

ok, groomer.

DU
Deleted user
07:26 15.06.2022.

Dovoljno je prije svršetka zamisliti lice Alemke te operacija "Black Hawk down" započinje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije