Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Početak travnja među najhladnijima u povijesti, sutra i preksutra očekujte mraz

01.04.2020.
u 21:33

Sutra ujutro, ali i u petak u mnogim krajevima bit će još i hladnije nego danas, no dnevna temperatura zraka bit će u porastu

Početak travnja bio je među najhladnijima u povijesti mjerenja, a hladno će biti i u idućim danima.

Temperatura na 5 cm iznad tla u Pazinu je jutros bila -6 °C, u Slavonskome Brodu i Goricama -7 °C, u Sisku -8 °C, a u Karlovcu, Ogulinu i Varaždinu čak -10 °C! Naravno, na Zavižanu još i niža, -13 °C. "Minusa" je bilo i u unutrašnjosti Dalmacije, a i ponegdje uz obalu, primjerice u Poreču, Rovinju, Rijeci, Zadra i Šibeniku. U Konavlima, čak i Cavtatu bilo je i snijega, piše Zoran Vakula za HRT.

Sutra ujutro, ali i u petak u mnogim krajevima bit će još i hladnije. No, dnevna temperatura zraka bit će u porastu. Oborine su sljedećih tjedan dana iznimno malo vjerojatne, ali će za vikend ponovno biti vjetrovitije, na Jadranu i uz opet često jaku buru, mjestimice vjerojatno i s olujnim udarima.

U većini Hrvatske sutra ujutro bit će mraza jer će jutarnje temperature biti ispod ništice.

– Na mraz u unutrašnjosti još valja računati u petak, a zatim će ujutro biti manje hladno, pri čemu će i dnevna temperatura zraka posvuda porasti. Do kraja tjedna prevladavat će sunčano, ali u petak i subotu prolazno može biti povećane naoblake. Suho, sunčano i postupno toplije bit će i na Jadranu. U petak će vjetar biti uglavnom slab, ujutro bura, danju vjetar s mora, a u dane vikenda ponovno će zapuhati umjerena i jaka, na udare i olujna bura. Nakon ožujka, prema još neslužbenim podacima ipak toplijeg od prosjeka, travanj je počeo hladnije nego što je uobičajeno. Međutim, manjak oborina iz ožujka nastavlja se i u prvim danima travnja – prognozirala je Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

VIDEO Snijeg u prvim danima proljeća

Ključne riječi

Komentara 1

HA
Hanok
22:43 01.04.2020.

Još će i snijeg u 5 mjesecu, nema turiste pa nema veze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije