Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo zahladnjenje

Ne spremajte zimske jakne! Ovaj tjedan ponovno će padati snijeg

Snijeg u Osijeku
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL
1/3
30.03.2020.
u 07:32

U utorak je u unutrašnjosti umjereno i znatno oblačno, vjetrovito i hladno. Padat će uglavnom snijeg, a moguće je i stvaranje tanjeg snježnog pokrivača

Iako smo proteklih dana mogli uživati u proljetnom vremenu, već od danas poslijepodne u većini unutrašnjosti temperatura zraka bit će niža od nedjeljne i za više od 10 °C.

Osjećaj hladnoće, a i ograničenja u prometu, posebice na Jadranu, stvarat će i vjetar - u kopnenom području sjeverni i sjeveroistočni, gdjekad i jak, pa i s olujnim udarima, a na Jadranu uglavnom još jača bura, osobito podno Velebita na udare i orkanska, najavljuje za HRT Zoran Vakula.

Na Jadranu će padati kiša, prema kraju ponedjeljka i osobito u utorak ponegdje i snijeg, i to ne samo u unutrašnjosti, nego i na sjevernom Jadranu.  drugom dijelu tjedna bit će stabilnije - mirnije, sunčanije i toplije, ali na kopnu uz još često hladna jutra.

Prvi dio ponedjeljka uglavnom će biti sunčan, no u drugom dijelu dana bit će oblačno vrijeme, ponegdje uz malo kiše, a u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj moguća je i susnježica.

– I u utorak u unutrašnjosti umjereno i znatno oblačno, vjetrovito i hladno. Padat će uglavnom snijeg, a moguće je i stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. U srijedu djelomice sunčano, u unutrašnjosti Dalmacije ponegdje s kišom. Od četvrtka pretežno sunčano i toplije. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, koji će u srijedu oslabjeti. Na Jadranu u utorak i srijedu promjenljivo, mjestimice s kišom, u srijedu uglavnom u Dalmaciji. U utorak snijega nošenog burom može biti na sjevernom dijelu. Od četvrtka pretežno sunčano. Puhat će jaka i olujna bura, podno Velebita u utorak na udare i orkanska, koja će potkraj srijede oslabjeti – prognozirao je mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

VIDEO Zimska služba čisti snijeg na ulicama Zagreba

 

Ključne riječi

Komentara 3

AU
austrougarskigeneral
09:47 30.03.2020.

proljeće postalo zima...čudna je ovo godina 2020

TO
tomislav10
10:25 30.03.2020.

A kud' ću da mi treba zimska jakna!?

SI
sisavac
07:58 30.03.2020.

molim da se prestanu koristiti izrazi 'gdjekad'... i ostale novotarije meteorologa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije