Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatvorene neke dionice

Olujni vjetar otežava promet. Snijeg mjestimice pada u Lici i Gorskom kotaru

autocesta
Dusko Marusic/PIXSELL
31.03.2020.
u 08:03

Zbog olujnog vjetra jutros je za sav promet zatvorena Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene

U većini krajeva danas promjenjivo oblačno, ponajprije u gorju uz mjestimice malo susnježice i snijega, uglavnom u prvom dijelu dana. prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Na Jadranu ponegdje kiša, a na sjevernom dijelu i malo snijega nošenog jakim vjetrom. Poslijepodne postupno smanjenje naoblake sa sjeverozapada, dok će se oblačnije zadržati na jugu gdje potkraj dana može pasti i malo snijega.

Vjetar slab i umjeren, u gorju mjestimice i jak sjeveroistočni. Duž obale će puhati umjerena i jaka, osobito podno Velebita i olujna bura s orkanskim udarima. Najviša temperatura zraka uglavnom od 3 do 8, na Jadranu između 9 i 14 stupnjeva Celzijevih.

Zbog olujnog vjetra jutros je za sav promet zatvorena Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica. Obilazak za ostale je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar; autocesta A1, između čvorova Sv. Rok i Posedarje. Obilazak za ostale je državnim cestama (DC50 i DC27) Gračac-Obrovac-Karin. Samo za osobna vozila otvorene su Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, javio je HAK u 7 sati

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na brzoj cesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica, Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog, te Senja i Karlobaga dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Olujni vjetar usporava promet i na mostu Rječina (ograničenje brzine 60 km/h).
Slab snijeg povremeno i mjestimice pada u Lici i Gorskom kotaru. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Video: Učku prekrio snijeg

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok svi ostali moraju imati zimsku opremu u Lici na državnim cestama: DC25 Karlobag-Gospić i DC23 Senj-Žuta Lokva. Zbog snježnih nanosa za sav promet zatvorene su: DC547 Sveti Rok-Mali Alan i ŽC5094 Breze-Stalak.

Na sljedećim graničnim prijelazima dopušten je tranzitni promet teretnih vozila preko teritorija RH: na granici između RH i Republike Slovenije  granični prijelazi Bregana i Macelj; na granici između RH i Mađarske granični prijelazi Goričan i Duboševica; na granici između RH i Bosne i Hercegovine  granični prijelazi Nova Sela, Stara Gradiška i Slavonski Šamac; na granici između RH i Republike Srbije granični prijelaz Bajakovo. Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima. U prekidu su trajektne linije Lopar – Valbiska i Prizna – Žigljen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije