Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
John McAfee:

'Pobjegao sam u Gvatemalu jer sam se u Belizeu bojao za život'

john mcafee
Reuters/PIXSELL
05.12.2012.
u 21:50

Tvorac antivirusnog softvera osumnjičen je za ubojstvo Gregoryja Faulla, no tvrdi da nije kriv i da je Faulla jedva poznavao

Nakon što je optužen za ubojstvo susjeda Gregoryja Faulla, tvorac najpoznatijeg antivirusnog softvera John McAfee tjednima je pred policijom bježao bespućima Belizea, zakapao se u pijesak, javljao s tajnih lokacija i poručivao da se nikad neće predati jer sve što vlasti žele je njegova glava. Premijer Belizea Dean Barrow, koji ga je pozivao na predaju, ali i proglašavao “vjerojatno ludim”, nema razloga za zadovoljstvo jer McAfee mu je izmakao iz ruku. Tajno je prešao granicu njegove države i pobjegao u susjednu Gvatemalu gdje se teatralno pojavio pred novinarima i poručio da će u toj srednjoameričkoj zemlji zatražiti politički azil.

Vlasti na potezu

– Belize mi ne može jamčiti sigurnost pri ispitivanju. Bojim se za svoj život i mislim da sam ovdje sigurniji. Vladu Gvatemale zamolit ću da mi dopusti boravak – rekao je McAfee.

Dok čeka odluku vlasti, bogati McAfee vrijeme krati u hotelu sa pet zvjezdica u Guatemala Cityju. Kontroverzni biznismen koji je potkraj osamdesetih stvorio program McAfee napustio je SAD 2009. godine i uputio se u Belize. Primarni razlog odlaska bili su niži porezi, ali navodno i bijeg od suđenja za pogibiju osobe za koju je snosio indirektnu krivnju.

Lagodan život

U Belizeu je živio na visokoj nozi, imao je nekoliko žena, a bavio se i švercom oružja te proizvodnjom droge. Gregory Faull bio mu je susjed, a ubijen je 11. studenoga. McAfee poriče bilo kakvu umiješanost u slučaj tvrdeći da je Faull dosadnjaković s kojim se nikad nije družio. No, upravo je Faull McAfeeja prijavljivao zbog zloporabe oružja i remećenja javnog reda i mira.Kralj antivirusa u dokazivanju svoje navodne nevinosti otišao je tako daleko da je preko televizije ponudio nagradu od 25.000 dolara onome tko uhvati “pravoga ubojicu Faulla”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije