Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Euforija

Plenković za France 24: 'Ova generacija ima mentalitet pobjednika'

Andrej Plenković i Gordan Jandroković
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Autori: Hina, Vecernji list
13.07.2018.
u 16:48

CNN je emitirao Plenkovićevu izjavu u sklopu priloga o nogometnoj groznici u Hrvatskoj izazvanoj uspjehom na Svjetskom prvenstvu koji je hrvatsku nogometnu reprezentaciju doveo u finale

Premijer Andrej Plenković dao je intervju za France 24 gdje je govorio o nogometnoj reprezentaciji i finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji. Rekao je kako su svi vrlo uzbuđeni i jedva čekaju utakmicu.

- Mislim da Francuska ima odličnu momčad, da igraju odlično tijekom turnira, no i mi smo igrali fantastično i imamo igrače u velikim ligama - rekao je Plenković i dodao kako su igrači koncentrirani i fizički spremni te da imaju odličnog izbornika Zdravka Dalića.

VIDEO Strankinja tražila da Plenkovića da je slika s Jandrokovićem

Voditelj ga je upitao koja je tajna uspjeha i kako tako mala zemlja ima tako dobre igrače?

- Moram priznati da je puno talenata u kolektivnom sportu - rekao je Plenković i dodao da smo imali velikih uspjeha u vaterpolu i rukometu te u košarci. 

Govoreći o razlozima uspjeha rekao je kako je na prvom mjestu talent, a poslije toga odlične trenerske škole i dobar rad koji rezultira dobrim igračima koji ostvare međunarodne karijere.

- Ova generacija ima mentalitet pobjednika - izjavio je.

Rekao je i kako imamo privilegiju gledati ovu generaciju i nadati se najboljem u nedjelju.

Upitan je i da predvidi rezultat utakmice.

- Već sam rekao u polufinalu da će jedan gol napraviti razliku. Nadam se u ovom slučaju za Hrvatsku - kazao je Plenković.

Govorio je i o klupskom nogometu te je kazao kako Hrvatska mora malo više poraditi na uspjehu naših klubova jer naši najbolji igrači prerano odlaze u inozemstvo. 

Andrej Plenković i Gordan Jandroković
1/18

'Hrvatska je u deliriju'

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u četvrtak za CNN da je plasman hrvatske nogometne reprezentacije u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje će u nedjelju igrati protiv Francuske, povijesni događaj za hrvatski sport.

"Hrvatska je reprezentacija jako dobro igrala tijekom čitavoga prvenstva; pokazali su da nije slučajno da naši glavni igrači trenutno igraju u najboljim europskim klubovima, u najboljim ligama", rekao je Plenković za CNN na Markovu trgu u Zagrebu.

Govoreći o polufinalnoj utakmici protiv Engleske, Plenković je ocijenio da su hrvatski reprezentativci "pokazali veliku otpornost nakon ne baš uvjerljivog prvog poluvremena, da bi potom u drugom dijelu i produžecima potpuno dominirali igrom".

Plenković je rekao da je ulazak u finale Svjetskog prvenstva "povijesni događaj za hrvatski sport, hrvatski nogomet". 

"Naravno da smo svi navijali. Prošlo je tek 20 godina od našeg prošlog polufinala u Francuskoj i to se već sad ponavlja. Možete zamisliti kakvu je atmosferu izazvao prolazak u finale, Hrvatska je u deliriju", kazao je Plenković.

CNN je emitirao Plenkovićevu izjavu u sklopu priloga o nogometnoj groznici u Hrvatskoj izazvanoj uspjehom na Svjetskom prvenstvu koji je hrvatsku nogometnu reprezentaciju doveo u finale.

Poznati na utakmici: U Moskvi Plenković, Cetinski, Horvatinčić...

Andrej Plenković i Gordan Jandroković
1/23

Komentara 23

DU
Deleted user
07:37 13.07.2018.

Hebote, kako se ovi mufljuzi odmah nacrtaju kad netko uspije! Moj glas nećeš dobiti pa makar navukao na sebe 100 nacionalnih dresova. Fuj!

Avatar indigo25
indigo25
09:34 13.07.2018.

Uhljebistan. Zemlja meda i mljeka.

PU
Pukovnik
16:53 13.07.2018.

Tko je on da ga se pita za Vatrene? Ljigavo kako mu i priliči se gura da uhvati malo slave, odvratno ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije