Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Elementarne nepogode

Plenković poručio iz Reykjavika: 'Vlada će pomoći županijama u saniranju štete'

Zagreb: Andrej Plenković dao je izjavu medijima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/7
16.05.2023.
u 21:28

Potpredsjednici vlade i ministri obišli su niz županija. Nakon što se proglase elementarne nepogode,Vlada će pomoći županijama oko saniranja nastale štete.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković zahvalio je u utorak svim sastavnicama iz sustava domovinske sigurnosti na naporima kako bi se spriječile posljedice visokih vodostaja i velikih kiša u nizu hrvatskih županija te je obećao pomoć županijama pri saniranju šteta. "Želim iskoristiti ovu prigodu da se zahvalim svim sastavnicama iz sustava domovinske sigurnosti, vatrogascima, HGSS-u, civilnoj zaštiti, policiji, vojsci, lokalnim samoupravama i Hrvatskim vodama koji zaista rade maksimalne napore u nizu hrvatskih županija kako bi se spriječile posljedice ovih visokih voda i velikih kiša", rekao je premijer novinarima uoči samita Vijeća Europe u Reykjaviku.

Istaknuo je kako su potpredsjednici vlade i ministri obišli niz županija, te da će to činiti i dalje. Nakon što se proglase elementarne nepogode i utvrde štete u pojedinim županijama, kako kaže premijer, Vlada će pomoći županijama da što prije saniraju štete koje su se dogodile."Vidimo da klimatske promjene utječu i na ovaj način na količinu oborina kakvih prije u ovakvoj mjeri nije bilo", ustvrdio je. Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te ministar obrane Mario Banožić, ranije danas, obišli su poplavljena područja Obrovca, Gračaca i Banovine.

>>VIDEO Tužni prizori iz Tužnog: Zbog poplave životinje evakuiraju traktorima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije