Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'RAZINA DIPLOMATA'

Plenković o protjeranom diplomatu: 'Ne radi se o veleposlaniku'

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
26.03.2018.
u 20:19

Ogovarajući na pitanja novinara o protjerivanju jednog ruskog diplomata zbog trovanja bivšeg ruskog dvostrukog agenta u Velikoj Britaniji, rekao je da nema potrebe navoditi njegovo ime.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak u Zaboku kako trenutno investiranih milijardu kuna u infrastrukturu pokazuje da je Hrvatsko zagorje važno za Vladu i za razvoj Hrvatske.

Predsjednik Vlade i HDZ-a u Zabok je došao na obilježavanju 28. obljetnice osnutka HDZ-a u Krapinsko-zagorskoj županiji. Rekao je da je posjet Zaboku i Krapinsko-zagorskoj županiji prigoda prisjetiti se vremena kada se osnivala najjača hrvatska politička stranka i kada je krenula "na put političke borbe za demokratsku i slobodnu Hrvatsku i njezin razvoj i europski put“.

Uoči svečanosti održao je sastanak s članovima Županijskog odbora HDZ-a na kojem su mu dužnosnici na lokalnoj razini, kako je rekao novinarima, iskazali interes za još kvalitetniju komunikaciju s ministarstvima i Vladom pri realizaciji projekata prometne i društvene infrastrukture.

„Nastavljamo s projektom pruge između Zaprešića i Zaboka, s brzom cestom koja će biti svojevrsna sjeverna obilaznica Zagreba, koja ide odavde do Popovca. Smatramo da će se na taj način prometno ojačati i ekonomski pridonijeti razvoju Hrvatskog zagorja. HDZ u ovoj županiji ima projekt 'Hrvatsko zagorje' gdje žele da svi oni koji ovdje žive i rade, bilo da su u gospodarstvu, uslužnim djelatnostima, obrtu, radnici u tekstilnoj industriji, da uvjeti života i plaće budu što bolji i kvalitetniji. Na tom tragu su i napori Vlade koja svojom politikom jačanja fiskalnog kapaciteta jedinica lokalne i područne samouprave nastoji stvoriti uvjete lokalnim dužnosnicima da uvijek daju novu injekciju lokalnom razvoju“, rekao je Plenković te zaključio da trenutno investiranih milijardu kuna u infrastrukturu pokazuje da je Hrvatsko zagorje važno za Vladu i za razvoj Hrvatske.

"Ne radi se o veleposlaniku"

Ogovarajući na pitanja novinara o protjerivanju jednog ruskog diplomata zbog trovanja bivšeg ruskog dvostrukog agenta u Velikoj Britaniji, rekao je da nema potrebe navoditi njegovo ime.

„Ministarstvo vanjskih poslova i europskih poslova obavilo je razgovor s Veleposlanstvom Ruske Federacije i to je pitanje komunicirano. To je razina diplomata, ali ne radi se o veleposlaniku“, kratko je odgovorio.

Hrvatska je jedna od 14 zemalja Europske unije koja se odlučila na protjerivanje ruskog diplomatskog osoblja kao odgovor na trovanje bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripala i njegove kćeri u Velikoj Britaniji te tako stala uz bok EU-a i SAD-a.

Komentara 14

Avatar Aristarhh
Aristarhh
21:53 26.03.2018.

Čekao sam nakon Brexita potez demonskog čudovišta sa otoka. Sa strahom, jer čudovište sa otoka je zakuhalo svjetske ratove. Izgleda mi da je čudovište podmetnulo otrov sažvakanom ruskom špijunu. Kćerka je usputna i neophodna žrtva jer ona povezuje Rusiju i otrov. Jbt. Čudovište prvo napusti Europu a onda nas ko guske u magli gura u sukob sa Rusijom. OPREZ, još ima vremena za otkrivanje lisice.

Avatar HKNKRZ
HKNKRZ
20:57 26.03.2018.

Plenković radi protiv interesa Hrvatske za interese druge države. Što je to nama Ujedinjeno kraljevstvo pa bi se trevali solidalizirati sa njima

Avatar majmunranko
majmunranko
23:41 26.03.2018.

Hrvatska se treba ispričati Rusiji na protjerivanju diplomata, i kao čin isprike iz Hrvatske protjerati anemičnu briselsku podguznu muhu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije