Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTJERIVANJE DIPLOMATA

Rusko veleposlanstvo prokomentiralo Plenkovićevu odluku: 'Ovaj je korak neprijateljski'

Rusko veleposlanstvo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
26.03.2018.
u 19:29

Ovaj korak smatramo neprijateljskim i on ne odgovara zadaćama i interesima rusko-hrvatskih odnosa, da ne govorimo o potrazi za krivcima incidenta koji se dogodio 4. ožujka u Salisburyju, a čija je istraga pristrana i neobjektivna – poručuju

Potez protjerivanja diplomata iz Zagreba smatramo neprijateljskim korakom. Rusija, naravno, neće ostati bez odgovora te će protumjere biti poduzete u najkraćem roku, poručili su danas iz veleposlanstva Ruske Federacije u Hrvatskoj.

– Izražavamo duboko žaljenje što je hrvatska strana, sljedeći blokovsku solidarnost s pojedinačnim zemljama EU i NATO-a, donijela žurnu i nepromišljenu odluku, čije će se posljedice negativno odraziti na razvoj naših bilateralnih odnosa, uključujući njihov trgovinsko-gospodarski dio – kažu iz ruskog veleposlanstva

To je pogotovo žalosno jer se događa u trenutku kada razvoj naše bilateralne suradnje poprima odgovarajuću dinamiku i progresivan karakter, dodaju.

– Ovaj korak smatramo neprijateljskim i on ne odgovara zadaćama i interesima rusko-hrvatskih odnosa, da ne govorimo o potrazi za krivcima incidenta koji se dogodio 4. ožujka u Salisburyju, a čija je istraga pristrana i neobjektivna – poručuju.

Komentara 205

UB
UBS
19:36 26.03.2018.

svakakve vlasti su bile u ovoj državi al ovakve sluganske vlasti još nevidjeh nigdje...plenki ti si briselsko potrčkalo..

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
19:45 26.03.2018.

Plenković radi protiv interesa Hrvatske. Nek objasni Naciji što je taj diplomat skrivio Hrvatskoj da ga se protjera.

FR
franjo
19:48 26.03.2018.

Ovaj činovnik iz Brisela je došao da uništi Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije