Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor na trovanje?

Ruski veleposlanici pozvani u ministarstva vanjskih poslova četiri zemlje EU

Foto: Reuters
26.03.2018.
u 13:27

RIA novosti poziva se na glasnogovornika ruskog veleposlanstva u Poljskoj i predstavnika veleposlanstva u Litvi, a TASS se pozvao na neimenovane diplomatske izvore

Ruski veleposlanici u Poljskoj, Latviji, Litvi i Estoniji pozvani su u ministarstva vanjskih poslova tih zemalja u ponedjeljak, prenose ruske novinske agencije.

RIA novosti poziva se na glasnogovornika ruskog veleposlanstva u Poljskoj i predstavnika veleposlanstva u Litvi, a TASS se pozvao na neimenovane diplomatske izvore. Agencije ne navode razloge za te pozive. Europska unija povukla je svoga veleposlanika iz Moskve u znak solidarnosti s Britanijom nakon trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegovu kćer Juliju koji su u kritičnom stanju u bolnici otkad su pronađeni bez svijesti na klupi u gradu Salisburyju 4. ožujka.

Članice Europske unije u petak su se suglasile da poduzmu dodatne kaznene mjere protiv Rusije koju krive za taj napad, kao i SAD.  Rusija odbacuje svaku odgovornost. Američki predsjednik Donald Trump razmišlja o izgonu nekih ruskih diplomata iz SAD-a u znak solidarnosti s Britanijom oko slučaja trovanja bivšeg ruskog dvostrukog špijuna u Engelskoj, objavili su neimenovani izvori u nedjelju. Konačna odluka mogla bi ovisiti i o tome kako će europske prijestolnice odgovoriti na napad nervnim otrovom, kazao je izvor.

Njegova odluka bi mogla biti objavljena već u ponedjeljak. Glasnogovornik Kremlja kazao je u ponedjeljak kako nema službenih informacija o tome dodajući da će odgovor Rusije SAD-u biti proporcionalan.

Komentara 12

GV
golub Vaso
15:38 26.03.2018.

imaju dokaze isto kao kad su napali Irak i probili tri milijuna ljudi

DI
Direkt
13:30 26.03.2018.

Hahaha,ali su navukli poljake,estonce,litvu...a Talijani, Njemci...ništa

GV
golub Vaso
15:37 26.03.2018.

anemija skače u septičku jamu po nalogu Brisela, tako da ćemo protjerati veleposlanika, jedino ako Kolinda ne spriječi ludilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije