Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protjerivanje

Moskva poručuje: Neprijateljski čin neće proći bez odgovora

Sergej Lavrov i Vladimir Putin
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS/PIXSELL
26.03.2018.
u 17:32

"Provokativna gesta solidarnosti s Londonom od strane ovih država koje bespogovorno slušaju britanske vlasti oko takozvane afere Skripal ne pokušavajući shvatiti okolnosti tog događaja su nastavak konfrontacijskog puta prema eskalaciji", stoji u priopćenju

Rusko ministarstvo vanjskih poslova danas je objavilo da će odgovoriti na odluku SAD-a, Kanade, Ukrajine i 14 zemalja EU-a da protjeraju ruske diplomate, a njihove vlade je optužila da slijepo slijede svoje britanske saveznike u sukobu s Moskvom.

Ministarstvo je priopćilo da su protjerivanja diplomata kao odgovor na trovanje bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripala u engleskom gradu Salisburyju neprijateljski čin i provokativna gesta.

Velika Britanija za trovanje Skripala i njegove kćeri sovjetskim nervnim otrovom optužuje Rusiju, što Moskva odbacuje. 

"Provokativna gesta solidarnosti s Londonom od strane ovih država koje bespogovorno slušaju britanske vlasti oko takozvane afere Skripal ne pokušavajući shvatiti okolnosti tog događaja su nastavak konfrontacijskog puta prema eskalaciji", stoji u priopćenju.

Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu:

Sergej Lavrov i Vladimir Putin
1/12

"Britanski saveznici...slijepo slijede principe euroatlantskog jedinstva na štetu zdravog razuma, normi civiliziranog međunarodnog dijaloga i principa međunarodnog prava".

"Ne treba se ni spominjati da neprijateljski čin ovih skupina država neće proći bez odgovora i mi ćemo na njega reagirati", zaključuje se u priopćenju.

SAD, Kanada, Ukrajina i 14 zemalja EU-a - Njemačka, Francuska, Poljska, Litva, Češka, Italija, Nizozemska, Danska, Švedska, Latvija, Estonija, Finska, Rumunjska i Hrvatska, najavili su u ponedjeljak protjerivanje desetaka ruskih diplomata kao odgovor na trovanje bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripala u engleskom gradu Salisburyju.

Komentara 157

Avatar komentatorx
komentatorx
17:50 26.03.2018.

Slovenija opet pokazala stav - nikoga ne protjeruju, dok naši gmizavci ostavljaju sluzavi trag od Zagreba do Brisela.

Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
17:46 26.03.2018.

Zašto predsjednik vlade RH i predsjednicu RH uvijek i bespogovorno slijede nečje i i nama strane interese. Sve na štetu hrvatskog naroda? Zašto Hrvati moraju uvijek biti pretorijanci? Šašavo da ne može biti gore.

ZV
Zvjerko
18:02 26.03.2018.

Protjerujemo ruskog diplomata jer je Velika Britanija rekla da je za trovanje bivšeg špijuna NAJVJEROJATNIJE odgovorna Rusija. Jbt. jesmo li mi poludjeli? Zamjeramo se Rusiji jer netko misli da je netko nešto napravio. Nema dokaza, nema svjedoka, nema ničega osim pretpostavke. Ameri i Englezi su bili sigurni da Irak ima oružje masovnog uništenja, a ovdje čak nisu niti to, ovdje samo pretpostavljaju da je NAJVJEROJATNIJE odgovorna Rusija. A ovi naš dupelisci skaču sami sebi u trbuh i rade štetu Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije