Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ni mrtvi nemaju mira

Pet križeva okrenuli naopačke, iživljavali se na dječjim grobovima

krizevi
27.04.2010.
u 17:54

“Malo sam se brecnula, neka jeza me uhvatila jer znam da to nije dobro”, ispričala je Anica Filipović koja je divljanje na groblju i prijavila policiji.

Mještani Vidovaca kod Požege danima s nelagodom dolaze na mjesno groblje nakon što je ono postalo mjesto pira zasad nepoznatih vandala.

 – Malo sam se brecnula, neka jeza me uhvatila jer znam da to nije dobro – ispričala je Anica Filipović iz Vidovaca koja je na mjesnom groblju pronašla pet naopako postavljenih križeva.

 Policija traži divljake

Išla je obići grob svoga pokojnog supruga, svekra i svekrve te se pomoliti za njihove duše. Kada se vraćala, ugledala je na dva groba okrenute križeve te je žurno nastavila prema izlazu iz groblja. Idući dan svratila je do svojih kumova te s kumom otišla ponovno na groblje.

 – Tada smo pomnije pogledali po groblju, a kuma je u jednom trenutku zavapila: “Kuku meni”. Na grobu njezine osmomjesečne kćeri križ je bio izvađen i ponovno stavljen naopako u zemlju, a isto je bilo i na susjednom dječjem grobu – ispričala je Anica Filipović.

 Isti dan su sve prijavili policiji

 - Istina je da smo imali prijavu o okrenutim križevima na groblju u Vidovcima. Policija je napravila očevid i utvrdila da je jedan ili više nepoznatih počinitelja preokrenulo pet križeva te da su s nekoliko grobova pokupili lampaše od kojih su napravili oblik križa ispred grobljanske kapele – rekla je Ivana Radić, glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske.

 Susjedi nisu ništa čuli

 Mještani vjeruju da se ne radi o djelu sotonista nego o “dječurliji” koja je to napravila iz obijesti, a ne zbog toga kako bi povrijedila kršćanske simbole na grobovima umrlih.

Susjedi koji žive pokraj groblja ističu da nisu ništa sumnjivo vidjeli ni čuli.

Inače, posljednji ovakav slučaj požeška policija imala je prije tri godine kada su nepoznati počinitelji na groblju sv. Ilije s grobnica pokupili trinaest križeva koje su potom naopako okrenute postavili oko kapele na groblju. Počinitelji jednog tog nedjela još nisu pronađeni.

Kako nam je priopćila policija, za kazneno djelu povrede mira pokojnika, počinitelji bi mogli biti kažnjeni kaznom zatvora do tri mjeseca ili novčanom kaznom u iznosu do 100 dnevnih dohodaka.

Ključne riječi

Komentara 8

TU
Tuga
19:42 27.04.2010.

Sramotno je kako postoje takvi izrodi koji ne osjećaju nikakav pijetet prema umrlima, čak niti prema nevinoj dječici koja su zaustavljena prije nego što su učinila prvi korak. Nema šanse da takvi poštuju živuće ljude oko sebe. Za svaku osudu.

DR
drugTitoforever
20:04 27.04.2010.

Eto sto vjeronauk cini od normalne djece!

FA
fabry
08:36 28.04.2010.

Pa toliko je ljudi bez posla....stavite nekog cuvara, u ovoj zemlji se novac razbacuje na sve strane ....otvorite dva radna mjesta za dnevnog i nocnog cuvara...metnite kamere ...napravite nesto umjesto da stalno kukate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije