Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blizu prelaska Škori

'Penavin prelazak je gotovo izvjestan i on će dobro donijeti i njemu ali i HDZ-u'

Vukovar: Ivan Penava i Marina Sekulić o podacima turističke sezone u 2019.godini
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
17.05.2020.
u 18:00

O svojim političkim planovima, ostaje li u HDZ-u ili prelazi negdje, Penava nije želio govoriti najavljujući samo kratko kako će se ubrzo sve znati

Pred skore parlamentarne izbore jedna od najvećih zagonetki je dalja politička sudbina vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave. Prema brojnim neslužbenim informacijama iz vukovarskog HDZ-a Penava je blizu prelaska u Domovinski pokret Miroslava Škore.

Navodno kako bi odluka trebala biti obznanjena za nekoliko dana poslije čega će se znati hoće li Penava biti i nositelj liste Domovinskog pokreta za 5. izbornu jedinicu ili će se pak zadovoljiti da bude pozicioniran visoko na toj listi.

- Penavin prelazak je gotovo izvjestan i on će dobro donijeti i njemu ali i HDZ-u. Naime, nije tajna kako je Penava nezadovoljan odlukama i atmosferom unutar HDZ-a. Uz to gotovo sigurno ušao bi u Sabor i bio kandidat za gradonačelnika Vukovara s realnim šansama za još jedan mandat. Ako bi sam izašao to bi dobro došlo i Andreju Plenkoviću jer ga ne bi morao izbacivati ili poduzimati druge korake - rekao nam je ovaj naš izvor.

Video: Intervju s Miroslavom Škorom

Prenio nam je i kako je prije nekoliko dana održana i sjednica Gradskog odbora HDZ-a Vukovara na kojoj je navodno Penava pokušao cijeli GO nagovoriti da pređu u Domovinski pokret. U tome nije uspio jer, kako nam je rečeno, ostali članovi odbora nisu željeli svoju dalju političku sudbinu vezati za Penavu. Poznato je kako je više njih upravo preko HDZ-a dobilo razne poslove koji bi promjenom stranačkih boja postali upitni.

- To nije istina i nikakvih pokušaja nagovora nije bilo. Vukovarski HDZ svoju snagu pokazao je na svim dosadašnjim izborima do sada i to zajedništvo će se i ubuduće vidjeti - kratko nam je samo odgovorio Penava.

O daljim svojim političkim planovima, ostaje li u HDZ-u ili prelazi negdje, nije želio govoriti najavljujući samo kratko kako će se ubrzo sve znati.  

Njegov zamjenik u Gradu Vukovaru Marijan Pavliček, koji je i predsjednik HKS-a, rekao je na ovu temu kako je do sada bilo niz raznih informacijama o tome gdje će Penava pa i te da prelazi u HKS.

- Nas dvojica odlično surađujemo, ideološki smo prilično bliski ali o tim stvarima nikada nismo razgovarali. Na Penavi je da sam donese odluku hoće li ostati u HDZ-u ili odlazi negdje dalje. Činjenica je kako on i HDZ-u i svima drugima može donijeti dosta glasova na idućim izborima. Mislim kako će odluka, kakva god ona bila, morati biti donesena vrlo brzo - rekao je predsjednik HKS-a i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.

I dalje je neizvjesna odluka predsjednika vukovarskog HDZ-a Damira Barne koji je i zamjenik župana Vukovarsko – srijemske županije. Prema jednim informacijama on će biti na listi HDZ-a za predstojeće parlamentarne izbore, a prema drugim on i dalje ostaje uz Penavu kakva god bila njegova odluka. Barna  nam se jučer nije javljao na pozive. 

Komentara 4

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
08:26 18.05.2020.

HDZ sada može privući glasače radničke fronte i SDPa

ST
stefj
19:52 17.05.2020.

Ako on pređe, HDZ gubi još jedan grad i još jednu županiju... Plenković se mora dobro zamisliti gdje to vodi HDZ i kojim se to ljudima okružio...

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
20:41 17.05.2020.

Penava je izdajica i osobno ga ne smatram svojim stranačkim prijateljem niti je HDZ-jac. Onog trenutka kad je počeo organizirati prosvjede protiv vlastite vlade postao je nitko i ništa, samoljubivac koji se nudi svima za judine škude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije