Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob u vukovaru

Penava (HDZ) odgovara Jelinić (HDSSB): 'Gospođo, pa gdje vi živite?'

Ivan Penava
Foto: Davor Javorović/Pixsell
28.01.2015.
u 16:21

Slavica Jelinić prozvala je vukovarskog gradonačelnika jer u gradu, tvrdi, nema gospodarskih projekata i zapošljavanja

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava odbacio je navode predsjednice vukovarskog HDSS-a i gradske vijećnice Slavice Jelinić koja je rekla kako je prošlo šest mjeseci otkako novi gradonačelnik i njegovi suradnici upravljaju gradom te da nema gospodarskih projekata i zapošljavanja.

– Gospođo Jelinić, pa gdje vi živite? Znate li da je u posljednjim danima 2014. godine u Vukovaru otvorena moderno opremljena tvornica Yasenka koja će proizvoditi lijekove, kreme, masti, sirupe, dodatke prehrani. U izgradnju i opremanje uloženo je 10,5 milijuna eura i trenutačno ima zaposlenih 15 osoba. O potrebama tržišta ovisit će i kapacitet proizvodnje kao i dalje moguće zapošljavanje. Znate li za nešto slično u nekom drugom gradu? – navedeno je u Penavinu odgovoru.

Navodi dalje kako je grad Vukovar u rujnu objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje troškova pokretanja obrta i osnivanja jednostavnog društva s ograničenom odgovornošću, za što je u proračunu osigurano 300.000 kuna. Podsjeća i kako su do prosinca prošle godine odobrene 34 potpore za osnivanje novih gospodarskih subjekata na području grada Vukovara u vrijednosti od oko 300 tisuća kuna, s čime je direktno pomognuto 20 obrta i 14 jednostavnih društava koji su zaposlili 46 osoba.

– Trebali biste znati da je Gradsko vijeće Grada Vukovara u prosincu 2014. godine usvojilo „Program mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Vukovara za 2015. godinu“ s osiguranim proračunskim sredstvima u iznosu od tri milijuna kuna. Cilj nam je povećanje broja gospodarskih subjekata i gospodarskih aktivnosti, jačanje konkurentnosti poduzetnika, poboljšanje uvjeta raspoloživih financijskih resursa, povećanje razine znanja i vještina i povećanje zapošljavanja na području Grada Vukovara – stoji u priopćenju gradonačelnika Vukovara. Podsjeća i na početak realizacije programa „Povećanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća“, u što su uključeni lokalni gospodarstvenici.

Prema podacima iz Grada, do kraja 2015., a prema prijavama građana, realizirat će se projekti ukupne vrijednosti više od pet milijuna kuna, od kojih Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira iznos od 2,8 milijuna kuna, a Grad Vukovar 1,2 milijuna kuna.

– Sve navedeno nailazi na pozitivne reakcije i priznanja koje dobivamo direktno od vukovarskih gospodarstvenika i obrtnika, kao i sugrađana koji željno čekaju posao, što je svakako prioritetnije i važnije od reakcije politike i političara. Na samom početku svog rada naglasio sam da ću zajedno sa svojim suradnicima biti potpuno otvoren glede novih ideja i prijedloga od interesa i koristi za grad Vukovar i njegove stanovnike, bez obzira na to iz koje opcije dolaze. Tako će ostati i ubuduće, zaključio je Penava.

>>Ugovor za uređenje Poduzetničkog inkubatora Vukovar

>>Vukovar u ovoj akademskoj godini stipendira 230 studenata

 

Komentara 17

US
U sridu
16:46 28.01.2015.

Svidja mi se Penava,izgleda posten covjek,ovi glavasevi mi se polako penju na zivac,treba nesto i raditi a ne samo lamentirati,svi se bore za stranacke boje dok Drzava propada,potjerati sve u pm.

KA
kapakapa
08:44 29.01.2015.

Ne znam kakve je to poteze povukao vukovarski HDSSB za boljitak Vukovara i građana. Gradonačelnik se trudi, a to što nekim strankama nije u interesu bolji Vukovar, to je samo dokaz politikanstva. Gradonačelniče samo naprijed!

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
18:15 28.01.2015.

Jelinic mora pitati Zeljka Sabu sto da govori . HDSSB tajni igrac ljevice Hhh -

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije