Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐIMURJE

Otvoren 39 milijuna kuna vrijedan novi Dom zdravlja u Čakovcu

dom zdravlja
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
19.03.2019.
u 15:10

Svečanim rezanjem vrpce u utorak je u Čakovcu otvorena nova zgrada Doma zdravlja u Čakovcu, u čiju je gradnju uloženo 39 milijuna kuna

Svečanim rezanjem vrpce u utorak je u Čakovcu otvorena nova zgrada Doma zdravlja u Čakovcu, u čiju je gradnju uloženo 39 milijuna kuna. Dom zdravlja nalazi se u bolničkom krugu, uz Županijsku bolnicu Čakovec, Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije i Zavod za javno zdravstvo Međimurja. U novom Domu na 5300 četvornih metara smjestilo se 35 ordinacija, od čega 16 ordinacija opće obiteljske medicine, šest ordinacija dentalne medicine, tri pedijatrijske ordinacije, dvije ginekološke i dvije medicine rada.

U objektu će također biti i palijativna, patronažna služba, kućna njega i dentalni rengen. Župan Matija Posavec kazao je kako time cijela ideja dostupnosti, jednostavnosti i kvalitete zdravstvene ustanove dobiva svoj smisao.

"Sve naše zdravstvene ustanove jedna su pokraj druge, a ponekad o pet minuta nekome ovisi živi", istaknuo je. Dodao je i kako nigdje drugdje u Hrvatskoj nema toliko ulaganja u primarnu zdrastvenu zaštitu kao u Međimurju, gdje ukupna ulaganja prelaze 160 milijuna kuna. "Cilj je da žiteljima Međimurja u nasljeđe ostane najmodernija, najkvalitetnija i najefikasnija zdravstvena skrb" poručio j župan.

Ravnatelj Doma zdravlja Branko Vrčić pohvalio je župana i sve županijske službe, s kojima su oformili dobar tim i bez kojih ovakav objekt ne bi mogao zaživjeti.

"Nakon četiri godine izgradnje, koja se odvijala u pet faza, Dom zdravlja Čakovec pod jednim krovom okuplja primarnu zdravstvenu zaštitu koja je do sada funkcionirala na više adresa" izjavio je. Govoreći o investicijama spomenuo je kako je osim centralnog objekta Doma, u Čakovcu izgrađeno, obnovljeno ili sanirano još nekoliko ambulanti diljem Međimurja.  "Nakon ulaganja u zgrade slijedi ulaganje u ljude" završio je.

Svečanosti je nazočio i pomoćnik ministra zdravstva Vili Beroš, koji je istaknuo da je zdravstvena zaštita temelj zdravstva u svakoj regiji i čitavoj državi, te je stoga i implementirana u novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti.

Ključne riječi

Komentara 1

IG
Ilija_Gregorić
15:21 19.03.2019.

Teško mi je povjerovati da se u mojoj državi najzad dogodilo nešto pozitivno, a da nema veze s naguravanjem lopte. Samo naprijed!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije