Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natjecanje mladih

Osnovnoškolci iz Splita najbolje pružaju prvu pomoć

Crveni križ (1)
Foto: Anton Ficko/ VLM
1/5
12.05.2013.
u 19:24

Učenici OŠ Kman - Kocunar iz Splita u kategoriji podmlatka, te učenici SŠ Vladimira Gortana iz Buja u kategoriji mladeži ovogodišnji su šampioni znanja pružanja prve pomoći.

Učenici OŠ Kman - Kocunar iz Splita u kategoriji podmlatka, te učenici SŠ Vladimira Gortana iz Buja u kategoriji mladeži ovogodišnji su šampioni znanja pružanja prve pomoći na 17. državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa što se ovog vikenda održalo u Novom Vinodolskom. Učenici OŠ Josipa Kozarca iz Slatine i OŠ Marije i Line iz Umaga drugo i treće plasirani su u kategoriji podmlatka, dok su u kategoriji mladeži njihova mjesta zauzeli natjecatelji Gimnazije Matije Antuna Reljkovića iz Vinkovaca i XV. gimnazije iz Zagreba.

Ovogodišnje natjecanje je u organizaciji HCK u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i Agencijom za odgoj i obrazovanje, uz domaćinstvo Crvenog križa Novog Vinodolskog i OŠ Ivana Mažuranića okupilo 120 natjecatelja raspoređenih u 20 ekipa i to 10 ekipa podmlatka (osnovnoškolci) i 10 ekipa mladeži (srednjoškolci) iz Buja, Dugog Sela, Hvara, Ivanić Grada, Koprivnice, Krapine, Nove Gradiške, Osijeka, Raba, Slatine, Splita, Vinkovaca i Zagreba. Oni su prije dolaska u Novi Vinodolski prošli lokalna i međužupanijska natjecanja na kojima se u početku u 86 mjesta i gradova natjecalo 4.194 učenika.

Sve ekipe na svim razinama natjecale su se u znanju pružanja prve pomoći i poznavanju pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, međunarodnog humanitarnog prava, ljudskih prava i prava djeteta. Ovogodišnjeg 17. izdanje natjecanja nadmašilo je dosadašnja jer je prošlo u znaku višestrukih jubileja - 135. obljetnice djelovanja Crvenog križa na tlu Hrvatske, 60. obljetnice dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog križa i 20. obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatskog Crvenog križa.

>>Masažu srca i umjetno disanje školarci znaju bolje od odraslih

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije