Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
djelo iz 1996.

Opet na sudu jer ga terete za štetu od 16 milijuna kn

Vladimir Zagorec
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
05.10.2015.
u 07:00

Bivši pomoćnik ministra obrane bio je nepravomoćno oslobođen optuži za zloporabu položaja krajem 2011.

Vladimir Zagorec, bivši pomoćnik ministra obrane, tek što se riješio jednog pravnog problema, a već mu se pojavio drugi. Naime, dok je prije desetak dana na zagrebački Županijski sud došao kako bi se posljednji put javio sucu izvršenja, kojem se morao javljati nakon što je u lipnju 2013. pušten na uvjetni otpust u aferi Dragulji, sutra će na sud doći kako bi ponovo sjeo na optuženičku klupu.

Ovaj put riječ je o djelima koja datiraju iz 1996., a optužnica je podignuta 2002. Zagorca se tereti da je zajedno s Matkom Kakarigijem i Jurajem Vojkovićem, bivšim kolegama iz MORH-a, MORH raznim malverzacijama oštetio za 16 milijuna kuna. Uz njih su optuženi i Leo Kuret i Antun Šporer, a nepravomoćna presuda bila je donesena kajem 2011.

Nepravomoćnom presudom Zagorec je bio oslobođen optužbi za zloporabu položaja, dok su Kakarigi, Vojković i Šporer bili osuđeni. Presudu je u travnju ukinuo Vrhovni sud, a za danas je zakazano pripremno ročište u spisu koji se po sudovima povlači godinama.

>> Zagorec i Bunjevac nisu pričali u šiframa

Komentara 9

RI
rikavac
07:46 05.10.2015.

toliko o postenju veliki domoljuba i jos postao general ,pusten na uvjetnoj a ukrao milione u dijamantima,stan u centru Beca. Bravoooo Bravoooo. Jel i ovo montiran proces od strane Sdp?

DU
Deleted user
09:01 05.10.2015.

sve je to jadno.....takvi ociti kriminalci i da vide samoj edan dan slobode mogu reci da su porazili nas pravosudni sustav....ako se to moze nazvati sustavom...bliza mu je rijec scenarij kojeg pisu oni kojima se sudi ili bi im se trebalo suditi

OB
ObrenM
09:07 05.10.2015.

Za vrijeme domovinskog rata prodavao je skupu sofisticiranu artiljerisku tehniku kraduci je od nase obrane.Cak je preko svoje mafije oduzimao privatne autobuse i njima sa probnim plocicama vozio linije.Postenjak vidi se to i po lisicijoj faci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije