Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAHTJEV VLADI

Oglasio se Aladrović: 'Donosio sam odluke u različitim okolnostima, ali nijedna nije bila protuzakonita'

Zagreb: Uručeni ugovori udrugama koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
01.03.2022.
u 19:44

Uz političko djelovanje često se vežu teške odluke, no kakve god one bile prvenstveno moraju biti u interesu Republike Hrvatske i svih njezinih građana, napominje ministar.

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović oglasio se nakon što se doznalo da je Državno odvjetništvo poslalo zahtjev Vladi za odobrenje kaznenog postupka protiv njega.

Status prenosimo u cijelosti.

"Tijekom dužnosničke karijere uvijek sam poštivao pozitivne propise Republike Hrvatske i donosio odluke u različitim okolnostima, ali nijedna nije bila protuzakonita.  Stoga, zbog razumljivog interesa javnosti u pogledu zahtjeva koji je zaprimila Vlada RH, imam potrebu istaknuti nekoliko informacija i motiva iz dosadašnjeg rada.

Ponosan sam na posao koji sam zajedno s kolegama radio u HZMO-u, kao što sam ponosan i na posao kojeg radimo u Ministarstvu. Ponosan sam na pravovremeno očuvanje radnih mjesta u jeku pandemije, na mjere za samozapošljavanje, uspješno korištenje sredstava iz Europskog socijalnog fonda, kao i na započetu sveobuhvatnu reformu sustava socijalne skrbi.

U svim ovim procesima sam stalno bio dostupan novinarima, strukovnim udruženjima, neslužbenim i službenim inicijativama, poslodavcima i radnicima. Moja vrata su uvijek otvorena i nikada ne bježim od odgovora, bez obzira tko postavljao pitanja.

Tako je bilo ranije, tako je sada i tako će biti i u budućnosti. Uz političko djelovanje često se vežu teške odluke, no kakve god one bile prvenstveno moraju biti u interesu Republike Hrvatske i svih njezinih građana.

Mogućnost koja postoji oko pokretanja postupka dovodi me do zaključka da ova tema ne može biti javno komunicirana. Kao građanin Republike Hrvatske bit ću na raspolaganju svim tijelima koja to budu od mene zahtijevala, kao što sam bio i do sada", navodi se u statusu ministra.

 

Podsjećamo, DORH je poslao zahtjev Vladi jer se protiv člana Vlade ne može voditi kazneni postupak za vrijeme trajanja mandata zbog kaznenih djela za koje je određena kazna do pet godina zatvora bez prethodnog odobrenja Vlade.

- Vlada je zaprimila zahtjev za skidanje imuniteta ministru Josipu Aladroviću, a radi pokretanja postupka za djelo za koje je propisana kazna zatvora do 5 godina. Nakon što prouči zahtjev, Vlada će o istome odlučiti - kazao je za Večernji list glasnogovornik Vlade Marko Milić.

VIDEO: Horvat nakon izlaska iz zatvora: Siguran sam da će afera Horvat poprimiti žensko ime

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
20:24 01.03.2022.

Raspjevao se uokolo kako će naslijediti Plenkošenka i preuzeti Zločinačku. Izgleda da će ga to koštati.

DU
Deleted user
11:38 02.03.2022.

Hoće li tih 68 ljudi koje si zaposlio preko veze dobiti otkaz i hoćete li zajedno svi vratiti isplaćene plaće jer se taj novac mogao i bolje uložiti, recimo u obrazovanije, sposobnije i sa više iskustva ljude ili je to normalno da se guraju stranački kadrovi koji moraju imati asistenta na polaganju državnog ispita koliko su sposobni?

BU
Budni
07:42 02.03.2022.

Samo za svoj džep si gledao a ne ovaj napaćeni narod!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije