Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10 MJESECI UVJETNO

Oglasila se Ivana Paradžiković: 'Opet bih učinila isto. Zakon nije moralni kompas!'

Zagreb: Proslava 10 godina emisije Provjereno Nove TV
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/3
31.03.2023.
u 15:53

Novinar Ivan Čorkalo i urednica Ivana Paradžiković nepravomoćno su uvjetno osuđeni na po 10 mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine jer su u prilogu emisije Provjereno na Novoj TV prije nešto više od tri godine počinili kazneno djelo "povrede tajnosti postupka"

Časni sude, kriva sam. I znate što, opet bih učinila isto! Zakon nije moralni kompas! Ljudi koji su štitili Anu Frank, kršili su zakon. Oni koji su je ubili, poštivali su ga. Oduvijek sam činila po savjesti i moralnim načelima. Pogotovo u toj priči! Čak i po cijenu koju sam danas platila. Deset mjeseci uvjetno zbog povrede tajnosti postupka? Radije bi u zatvor, ako će to biti primjerena kazna jer sam pokušala zaštititi tu djevojčicu, izboriti se zbog stravične nepravde koja joj je počinjena! - započela je Ivana Paradžiković, komentirajući osuđujuću presudu.

Podsjetimo, novinar Ivan Čorkalo i urednica Ivana Paradžiković nepravomoćno su uvjetno osuđeni na po 10 mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine jer su u prilogu emisije Provjereno na Novoj TV prije nešto više od tri godine počinili kazneno djelo "povrede tajnosti postupka" u kojem je dijete bilo žrtva seksualnog delikta od strane člana obitelji. Iz Nove TV su komentirali ovu presudu, navodeći kako je ''nedvojbeno da se objavljenim prilogom radilo  u korist žrtve''.

>> VIDEO Čorkalo i Paradžiković zbog 'Provjerenog' uvjetno osuđeni na po 10 mjeseci zatvora

 

- Ubila me ta priča. Kao majku, kao novinarku. Spoznaja da su joj te grozote činili u trenutku dok je obitelj bila pod nadzorom centra za socijalnu skrb, da policija uopće roditelje nije obuhvatila istragom… Ta spoznaja moj je bio motiv. Ukazati da je nisu zaštitili! Djevojčicu od pet godina! I danas plačem zbog nje. I ja sam očito podbacila, ni ja nisam uspjela. Neka mi oprosti, samo ona. A institucije… Neka pokažu da je ovo pravna država u kojoj se zakoni revno provode. Jučer je Damir Škaro osuđen na 2 i pol godine zatvora zbog silovanja! Nekoliko mjeseci prije, jedan drugi sudac mu je presudio 30.000 kuna odštete jer smo mu narušili ugled objavom te priče. I tada smo prekršili zakon jer istraga je bila tajna. Da nismo…znate li kako bi i ta priča završila? Istraživačko novinarstvo, moj poziv, moja strast, moj križ. Ako ćeš ga raditi časno, u korist žrtava, obespravljenih, kršit ćeš i zakon… Nema sumnje! Ako želiš da pobijedi istina. Danas se pitam, kome je uopće stalo do istine? - zaključila je Ivana Paradžiković.

Komentara 18

BE
Berri
16:48 31.03.2023.

Ivana Paradžiković ne razumije zakonsku odredbu koja se odnosi na zaštitu djece. Ne razumije zašto se u slučajevima silovanja maloljetnica javnost isključuje iz sudske rasprave. To se inače uči na prvoj godini Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Ivana Paradžiković ne razumije zašto nitko nije napisao riječ o tragičnom slučaju kada je Ivan Bago poginuo. Da zaključim, Ivani Paradžiković možeš dati 3 godine kaznu zatvora, onda će i dalje vrtiti film kako je ona moralna vertikala. Ok. Sama je izabrala svoj put i zato postoje zatvori.

BE
Berri
16:43 31.03.2023.

Ivana Paradžiković nije poštivala zakonske odredbe i sada je kažnjena. Uvjetno! Ako opet bude učinila isto - ići će u zatvor. Stvari su vrlo jasne. Njezina vodilja nije moral nego novinarska priča i gledanost. To podržavam osim u slučaju kada priča može naštetiti djetetu.

ZA
zagabria5
16:38 31.03.2023.

Oglasila se baš prava da govori o moralnom kompasu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije