Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija na presudu

Nova TV: Nedvojbeno je da se objavljenim prilogom radilo u korist žrtve

Zagreb: Montiranje emisije Provjereno u Novoj TV
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
1/2
31.03.2023.
u 13:48

Novinar Ivan Čorkalo i urednica Ivana Paradžiković nepravomoćno su osuđeni na uvjetne zatvorske kazne zbog "povrede tajnosti postupka"

Kao što smo pisali, novinar Ivan Čorkalo i urednica Ivana Paradžiković nepravomoćno su uvjetno osuđeni na po 10 mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine jer su u prilogu emisije Provjereno na Novoj TV prije nešto više od tri godine počinili kazneno djelo "povrede tajnosti postupka" u kojem je dijete bilo žrtva seksualnog delikta od strane člana obitelji. Za komentar smo upitali i Novu TV.

- Vjerujemo da će viši sud presuditi u korist našeg reportera Ivana Čorkala i nekadašnje urednice Provjerenog Ivane Paradžiković. Nedvojbeno je, naime, da se objavljenim prilogom radilo u korist žrtve i da je taj prilog doprinio raščišćavanju jedne vrlo mučne i tragične situacije. Da nisu javno ukazali na propuste određenih službi, pitanje je kako bi sve završilo za aktere te priče - poručuju s Nove TV.

Podsjetimo, riječ je o nepravomoćnoj presudi na koju postoji pravo žalbe.

Video: Severina na sudu proglašena krivom za vrijeđanje socijalne radnice, otkriveno što joj je rekla

Komentara 5

VL
Vladek37
14:29 31.03.2023.

Treba ih zatvoriti a ne uvjetno kažnjavati.

BJ
bjmaro
14:40 31.03.2023.

Nedvojbeno da pojedine TV redakcije smatraju da mogu raditi sta žele (upadati nekažnjeno u tuđe kuce , uništavati žrtve sex. delikta Itd) Nadam se da ce konacno i javnost reagirati.Ova presuda je dobar znak za naše pravosuđe

Avatar fidelio
fidelio
15:15 31.03.2023.

Na sudu se odlučuje je li neki zakon prekršen ili ne, a ne je li nešto po mišljenju suda dobro ili loše... Pravda je slijepa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije