Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema novca

Odrekao se alimentacije, a sad mora u kuću bez struje i vode

akcija
05.05.2010.
u 16:16

Za probleme nesretne obitelji doznala je udruga samohranih, rastavljenih i zlostavljanih roditelja Vukovarsko-srijemske županije “Dostojanstvo”, koja je pokrenula humanitarnu akciju kako bi im se uredio ruševni dom

Proteklih šest godina, prije koliko se razveo od supruge, Nedžad Aleta iz Gunje, s kćerima koje idu u peti i sedmi razred te gluhonijemom majkom, živio je kao podstanar.

Povremeni poslovi

Stanarinu više ne može plaćati, pa do kraja mjeseca mora izići iz stana, a s obitelji, zbog teške materijalne situacije, može preseliti jedino u kuću svojih roditelja staru pola stoljeća. Ruševna je to zgradica bez struje i vode sa zemljanim podom u kojoj već dugo nitko nije živio.

– Nije to ni dosad bio nikakav život nego golo preživljavanje, a sada će nam biti još teže. Alimentaciju od bivše supruge ne tražim jer ni ona nigdje ne radi, a i dogovorili smo se da neću potezati pitanje alimentacije dok ona zauzvrat neće tražiti da joj pripadnu djeca – kaže taj samohrani otac. Curice su mu, dodaje, sve u životu, a školuje ih iz dječjeg doplatka, socijalne pomoći i dnevnica koje zarađuje na bauštelama, cijepanjem drva i sličnim poslovima u selu.

– Ne pitam što treba raditi, važno mi je samo da djeci ništa ne fali, a ja ću se već nekako snaći – kaže on.

Općinske su vlasti Aletu nedavno uključile u započete javne radove što će mu, kaže, puno značiti jer će barem nekoliko idućih mjeseci imati sigurna novčana primanja. No, na burzi rada ponovno će biti po završetku sezone a to znači na jesen kada kćerke krenu u školu, a on ponovno bude suočen s različitim troškovima poput nabavke ogrjeva za zimu. Općina će, obećao je načelnik Vlado Crnov, opet pomoći, kao i Udruga samohranih, rastavljenih i zlostavljanih roditelja Vukovarsko-srijemske županije “Dostojanstvo”, koja je, čuvši za probleme obitelji, pokrenula humanitarnu akciju.

Branitelji pomogli

U nju se prva uključila Udruga branitelja samoborske brigade koja je već poslala elektromaterijal za uvođenje struje u kuću. Novac se može uplatiti Nedžadu Aleti na račun broj 32007818751 otvoren kod Hrvatske poštanske banke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije