Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Očekuju nas visoke temperature: U jednom dijelu zemlje vrijeme u petak je izuzetno opasno

Zagreb: Hladna voda iz javnih slavina građanima pruža osvježenje za vrućih dana
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL
1/2
04.08.2022.
u 08:35

Za područje Rijeke, Knina, Splita i Dubrovnika izdan je naračansti meteoalarm, odnosno upozorenje na veliku opasnost od toplinskog vala.

U cijeloj zemlji prevladava pretežno sunčano i vruće, vjetar je u unutrašnjosti uglavnom slab, a na Jadranu jutros puše slaba do umjerena bura, izvijestio je u u četvrtak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 31 i 36 Celzijevih stupnjeva. Na Jadranu će danju puhati većinom jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Za područje Rijeke, Knina, Splita i Dubrovnika izdan je naračansti meteoalarm, odnosno upozorenje na veliku opasnost od toplinskog vala.

Foto: DHMZ

- Budi spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi - navode.

Upozorenje zbog visokih temperatura

DHMZ je objavio i vremensku prognozu za petak.

- Sunčano i vruće. Uz dnevni razvoj oblaka mala je vjerojatnost za poneki kratkotrajan pljusak u Gorskom kotaru i u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar uglavnom slab, u najtoplijem dijelu dana duž obale i na otocima do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 18, na Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije između 21 i 26 °C, a najviša dnevna većinom od 33 do 38 °C - navode.

Foto: DHMZ

U petak je za područje Osijeka, Zagreba, Karlovca i Gospića proglašen žuti meteoalarm, dok je za područje Knina, Rijeke i Dubrovnika proglašen narančasti meteoalarm. Crveni meteoalarm proglašen je za područje Splita zbog toplinskog vala.

- Poduzmite mjere, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama - poručuju meterolozi za područje Splita gdje će vrijeme biti najopasnije u zemlji u petak.

VIDEO: Upalio se meteoalarm: Počinje novi toplinski val, najviše temperature u subotu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije