Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
epilog kumanova

Dvoje makedonskih ministara i šef sigurnosti podnijeli ostavke

Nikola Gruevski
Foto: Robert Schlesinger/PIXSELL
1/3
12.05.2015.
u 23:09

Gruevski je večeras parlamentu dostavio prijedlog za izbor dva nova člana vlade

Makedonski premijer Nikola Gruevski prihvatio je večeras ostave ministrice unutarnjih poslova Gordane Jankulovske, ministra za promet i veze Mileta Janasijeskog i šefa za sigurnost i kontraobaveštajnost Saše Mijalkova.

Gruevski je, piše Blic, večeras parlamentu dostavio prijedlog za izbor dva nova člana vlade. Jakovsku bi trebao zamijeniti direktor Ureda za javnu sigurnost Mitka Čvakov, a Janasijevskog direktor Javne tvrtke za državne puteve Vlado Misajlovski.

Predsjednik parlamenta Janko Veljanovski zakazao je novu sjednicu koja će se održati sutra u 13 sati.

Objavljena snimka predaje terorista iz Kumanova

Makedonska policija objavila je snimku predaje pripadnika terorističke skupine koji su uhićeni nakon prošlotjednih sukoba u Kumanovu. Na snimci se vidi kako teroristi mašu bijelim platnom te se predaju policiji s rukama na glavi.

U jednom trenutku čuje se i kako policajci uzvikuju 'Ajde, mamu vam j...'.

Podsjetimo, sukob makedonske policije i naoružane grupe trajao je gotovo 30 sati, ubijeno je 14 terorista, a više od 30 ih je uhićeno. Objavljen je i popis od 28 osoba kojima je određen pritvor do 30 dana zbog sudjelovanja u terorističkim napadima.

>> Objavljena snimka akcije u Kumanovu i imena 28 terorista

>> Kumanovo dan poslije: Potresne fotografije nakon krvave bitke

Komentara 16

TA
takitako
22:15 12.05.2015.

makedonija, ne zeli da izvrsi ono sto je potpisala u dogovoru sa albancima (ohridski sporazum) kada jedna drzava 14 godina u miru ne izvrsava svoje dogovore, sta preostaje drugo kao metoda za ostvarivanje dogovorenog ?, sve pokusaje odbija...ovi vojnici suu uhvaceni na prevaru i jednoj izdaji od strane nekih koji vladaju kao koloboratori jednoj ruskoj politici...makedonci su kao srbi kada imaju oruzje u ruci...psovke su samo njihov nacin koje koriste i u ostalim drzavnim terorima protiv nemakedoncima (nepravoslavnih) hrvati trebaju znati,m da se dogovorima sa srbima nikada ne bi ostvarila Hrvatska prava,jer oni na to nikada ne bi pristali

AR
Argos
23:48 12.05.2015.

čudno da se ovo desilo nekoliko dana prije nego što je Zajev trebao objaviti "tajne snimke" Gruevskog.17.5 je terbao početi opći štrajk dok vlada ne da ostavku....ovo je holivudski scenarij...nađi zajedničkog neprijatelja i unesi strah među ljude da zaborave surovu stvarnost.

BB
brle brkić
22:11 12.05.2015.

nisu to čista posla opčenito,sve je jasno kad očeš banku opljačkat pa zaglibiš pase odupireš,očeš državu rušit pa sukob sa policijom ,ovdje nije ništa jasno zašto ,zbog čega su se ti "teroristi "sukobili,možda zato samo stoje makedonski presjednik ošo na rusku paradu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije