Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Obitelj je danima pronalazila mrtve pčele u kući, no nisu ni slutili što će pronaći u dimnjaku

'Moja majka vidjela je jednu u dnevnoj sobi, i pustila je kroz prozor, vratila se natrag i tada ih je bilo već 10 komada'
01. srpnja 2016. u 10:22 11 komentara 48551 prikaza
pčele dimnjak
Foto: screenshot you tube
Pogledajte galeriju 1/2

Jedna obitelj ostala je u totalnom šoku kada su hrpu mrtvih pčela pronašli u svojoj dnevnoj sobi. No, još ih je više iznenadilo kada su u svom dimnjaku otkrili roj od 10.000 komada

Obitelj Walker morala je čekati tri i pol dana da bi se riješili pčela nakon što je u njihov dom stigao stručnjak za insekte.

– Moja mama je vidjela nešto nalik na osu u dnevnoj sobi jer nismo znali razliku, te ju je pustila kroz prozor – rekla je 27-godišnja Amy dodajući da je potom njezina majka ugledala još jednu. Vratila se natrag i tada ih je u dnevnoj sobi bilo već 10 komada – kazala je Amy.

Njezina majka, 52-godišnja Sally Walker, ostala je zbunjena i mislila da je sve to "čudno", piše Wales Online, prenosi Mirror.

– Zatvorila je vrata i shvatila da izlaze iz kamina – ispričala je Amy. Majka je potom pokupila pse i hrčka iz dnevne sobe te pozvala gradske službenike. Oni su joj rekli da su pčele zaštićene te da ih se ne može ubiti. Obitelj Walker upozorena je da će ih možda evakuirati, a sljedeći dan stigla su dva pčelara. 

– Bila sam zabrinuta za moja dva mala psa jer, da su ih ubole, mogli su biti ozbiljno ozlijeđeni – kazala je Amy i nastavila: – One su dolazile niz dimnjak, jer mogu osjetiti kada je druga pčela ugrožena pa su sve počele dolaziti. 

– Dakle, ako udarite pčelu, ona će poslati signal ostalima. Moja mama pokušala je otjerati onu iz dnevne sobe, a ostale su počele izlaziti – rekla je Amy.

Pčelari koji su došli u obitelj otišli su na krov i pokušali uloviti maticu i to na način da su je otjerali dimom. Bilo je oko 10.000 komada, nastavila je Amy priču dodajući da su tamo mogle biti i tri do četiri tjedana što ju je jako zabrinulo.

Pčelari su pronašli maticu i stavili je u kutiju koju su iznijeli na dvorište. Dodali su da će sve pčele izaći. Obitelj se morala vratiti u kuću. – Pitala sam mogu li ostati vani i gledati – rekla je Amy, a pčelari su joj dali zaštitno odijelo. – Rekli su da bi netko ujutro trebao otvoriti prozor u dnevnoj sobi tako da pčele mogu izaći – ispričala je Amy.

Sljedeće jutro kada se obitelj probudila, u dnevnoj sobi je bilo oko 200 pčela. – Bile su iscrpljene, nisu letjele okolo – rekla je Amy. Potom im je dala šećer i vodu za energiju, te otvorila prozor kako bi mogle otići matici. 

Nažalost, neke su uginule, završila je priču 27-godišnjakinja koja je i dalje vrlo zabrinuta ovim nesvakidašnjim događajem.

Ilustracija
Pazite što kupujete!
Evo kako nas varaju u trgovinama: U parmezan ide piljevina, u med sirupi…
Gospodin Fin
Osvojite vrijedne nagrade
Osvoji 15.000 kn nagrade: Razveseli svoju školu i postani financijski znalac kao Gospodin Fin!
  • balance:

    Kamen bi proplakao!!!!

  • admini_obrišite_si_mami:

    Pa jel itko pročitao ovaj članak u VLu??! Amy priča ko da ima 2,7 godine, a ne 27!!! Đizs kaj vi objavljujete!!!!!!

  • Deleted user:

    Što niste napisali onu zanimljivu prići o jednoj američkoj ženi koja kada je razbila štednju žarulju, pa je pozvala je gradske službe da to očiste, jer štedna žarulja u sebi ima 10 miligrma žive. Na kraju čišćenja službe su joj ... prikaži još! uvalila račun od 20 000 dolara za čišćenje tog otpada. HAHAHAHAHAHA