Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
američki predsjednik

Obama: FBI je učinio sve, nismo mogli spriječiti napad u Bostonu

Barack Obama
Reuters/PIXSELL
30.04.2013.
u 18:42

Prema onome što sam dosad vidio, FBI je radio svoje dužnosti, a Ministarstvo domovinske sigurnosti učinilo je sve što je trebalo činiti, kaže Obama

Američki predsjednik Barack Obama brani FBI nakon što je u javnost procurila informacija kako su ruske vlasti 2011. tražile da se istraži Tamerlan Carnajev, jedan od odgovornih za bombaški napad u Bostonu. Neki kritičari pitaju se je li FBI učinio dovoljno u istrazi Carnajeva.

– Prema onome što sam dosad vidio, FBI je radio svoje dužnosti, a Ministarstvo domovinske sigurnosti učinilo je sve što je i trebalo činiti – rekao je Obama. Dodao je kako zbog pritiska na Al-Qa’idu i ostale grupe, opasnost SAD-u sada predstavljaju radikalni pojedinci koji nisu povezani ni s jednom organizacijom, piše NY Times.  

– Njih je teže pratiti i spriječiti takve događaje – rekao je Obama.

Obama se osvrnuo i na upotrebu kemijskog oružja u Siriji.

– Ne znamo kako je korišteno, kada i tko ga je koristio. Ako ćemo nešto poduzeti, moram imati jasne činjenice i točne informacije – rekao je Obama.

Sve o bombaškom napadu u Bostonu čitajte u našem specijalu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije