Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDENKA PETERNEL U AFERI HGK REMORKER IZNIJELA OBRANU

Nudili su mi da teretim Vidoševića kako bi me pustili iz Remetinca

Zagreb: Zdenka Peternel počela iznosti obranu na suđenju u aferi Remorker
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
25.03.2021.
u 15:00

Nelogično je da bih par godina prije mirovine riskirala svoj ugled koji sam godinama stvarala, prihode i na kraju riskirala da odem u zatvor i sve to zato da bi nekome omogućila da se nepripadno materijalno okoristi - kazala je Z. Peternel.

Nemam vikendicu, automobil pa čak ni Facebook, što je USKOK-u sigurno otežalo slaganje mozaika mog društvenog života. Ova optužnica pokazuje da USKOK baš ne razumije gospodarstvo, a bazirao ju je na iskazima dvojice ponavljača kaznenih djela - kazala je, među ostalim, Zdenka Peternel.

Ona je s Nadanom Vidoševićem i još nekoliko osoba optužena u aferi HGK - Remorker u kojoj se terete za izvlačenje oko 40 milijuna kuna iz HGK, a u nastavku suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu je iznijela obranu.

Bila je Vidoševićeva bliska suradnica te je kazala da joj je dok je bila u istražnom zatvoru nuđena nagodba. Kako je kazala, trebala je teretiti Vidoševića, a za uzvrat bi bila puštena iz pritvora te bi nakon priznanja krivnje bila osuđena na uvjetnu kaznu. Ona na to nije pristala pa je u Remetincu provela pet mjeseci.

25.03.2021., Zagreb - Na Zupanijskom sudu nastavljeno je sudjenje Nadanu Vidosevicu i ostalima u aferi Remorker HGK. Zdenka Peternel danas je pocela iznijeti obranu. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

- I da me je Vidošević pitao da za njega perem novac, zašto bih ja na to pristala? Nelogično je da bih par godina prije mirovine riskirala svoj ugled koji sam godinama stvarala, prihode i na kraju riskirala da odem u zatvor i sve to zato da bi nekome omogućila da se nepripadno materijalno okoristi - kazala je Z. Peternel.

Navela je i kako je USKOK  optužnicu bazirao na iskazima Igora Premilovca i Davora Komeričkog koji su se nagodili s USKOK-om a za uzvrat su im brisane ranije kazne i porezni dugovi. Tvrdi da su oni nevjerodostojni svjedoci koji nisu znali kada su joj i gdje davali novac iako su to u iskazima tvrdili. Kazala je i da nema nikakvih dokaza o njihovoj komunikaciji s njom.

- Ako mi je Premilovac donosio novac, kako tvrdi, zašto onda nema ni njegovog broja u nom mobitelu ni nikakve druge komunikacije - zapitala se Z. Peternel.

Komentara 8

KU
Kultura
15:38 25.03.2021.

Stara moja i ti i on ste zasluzili po 200 godina zatvora. Clanstvo u HGK obavezno, a vama budzet od 200 mil kuna godisnje kao bankomat. Sram te moze bit da jos i izjave dajes.

AT
atlantisind
16:07 25.03.2021.

zbog nesposobnosti vlasti oni ce se morati izviniti i nadoknaditi stetu Vidosevicu i ostalima

RO
roland
16:20 25.03.2021.

Najgore što će to proći. Vidoševića i drugaricu će osloboditi, Premilovcu i i ekipi su oprostili dugove, a dio novca otišao je u džepove ovih o kojima Mamić danima piše. Svi zadovoljni. Da su Vidoševića htjeli osuditi, osudili bi ga već u prvoj godini nakon uhićenja, a oni su nakon 8 godina zakazali prvu raspravu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije