Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U borovoj šumi

Novi požar na Zrću: 'Ne mogu tvrditi da je podmetnut, ali je svakako sumnjivo'

Požar kod Zrća
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/7
17.07.2019.
u 16:07

- Požar je buknuo oko 500 metara od požarišta od prekjučer i nema nikakve veze s tim požarom - rekao je Mateo Tomurad, zapovjednik vatrogasne zajednice iz Novalje

Na Zrću je rano poslijepodne buknuo novi požar u borovoj šumi i to ne na mjestu gdje je u noći s ponedjeljka na utorak izgorjelo preko deset hektara šume i zbog čega je bilo evakuirano gotovo 10.000 partijanera s plaže Zrće. Požar su oko 16 sati ugasile kopnene snage.

O novom požaru informaciju nam je dao Mateo Tomurad, zapovjednik vatrogasne zajednice iz Novalje.

- Požar je buknuo oko 500 metara od požarišta od prekjučer i nema nikakve veze s tim požarom. Ne mogu tvrditi da je podmetnut, ali je svakako sumnjivo da se dogodio novi požar na novom mjestu u borovoj šumi - rekao nam je Tomurad.

Podsjetimo, policija je utvrdila da je prekjučerašnji požar najvjerojatnije podmetnut, odnosno da je izazvan otvorenim plamenom ili opuškom.

Ključne riječi

Komentara 6

ZA
zagi101
17:52 17.07.2019.

nekom su dopizdili drogirani partijaneri na zrču

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
17:34 17.07.2019.

Kamere, dronovi... Jeste vidjeli kako od prošle godine od kad rade bespilotne letjelice za kamerama visoke rezolucije nema više podmetanja požara po Dalmaciji? A prijašnjih godina nam je trebalo trideset kanadera da ih sve pogasi.... Pametnom dosta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije