Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKORO IZLAZI

Njemačka dobiva novu kovanicu od 2 eura u čast poznatoj građevini. Znate li o čemu je riječ?

Otvorenje Elbphilharmonie 
podsjeća na svijetlu 
točku hrvatske 
kulturne povijesti kad 
je sagrađen Lisinski
Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija
1/3
18.01.2023.
u 18:24

Inače, Elbhillharmonie je jedna od najvećih koncertnih dvorana te ima površinu 120.000 četvornih metara, a smatra se 54. najvišom građevinom u Njemačkoj

Njemačka će krajem siječnja dobiti novu kovanicu od dva eura, i to s motivom čuvene Elbphilharmonie. Bundesbank je objavio kako će nova kovanica izaći 24. siječnja, a u optjecaj će biti pušteno do 30 milijuna. 

''Elbphilharmonie nam je draga – i uskoro ćete moći plaćati s njom'', objavio je na Twitteru senator za financije Hamburga Andreas Dressel (SPD).

Kako je objavio Fenix Magazin, kovanice će se postupno puštati u optjecaj kao dio uobičajenih gotovinskih potresa banaka i trgovaca, zbog čega će se na krjau sve kovanice pojaviti u platnom prometu. 

Ovo će obilježiti početak puštanja u promet serije kovanica ''Bundesländer II'', a u kojoj će se svake godine odati počast jednoj saveznoj zemlji izdavanjem kovanice od dva eura s prepoznatljivim simbolom. 

Kovanicu od 2 eura dizajnirao je umjetnik Michael Otto iz Rodenbacha. Inače, Elbphilharmonie je jedna od najvećih koncertnih dvorana te ima površinu 120.000 četvornih metara, a smatra se 54. najvišom građevinom u Njemačkoj.

>> VIDEO Stanodavac dolazio u stan dok nije bilo stanarke, a ono što je radio mnoge je zgrozilo

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar SamoUProlazu
SamoUProlazu
09:25 19.01.2023.

Sto ne izdaju i jednu uime svih onih koji gladuju ili se smrzavaju radi trece ruske avanture?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije