Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u kući tomislava baturine

'Njegov otac bio je gardist, nije čudo da mu je sin pilot'

Obiteljska kuća nestalog pilota
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
27.01.2020.
u 21:35

Tomislav i supruga skućili su se u Zadru, imaju kćer od oko godinu i pol dana

Tomislav Baturina iz Sinja jedan je od pilota stradalih u katastrofalnoj tragediji, padu helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Sinj je jučer poslijepodne bio paraliziran i sablasno tih. Vijesti kako je stradao upravo njihov sugrađanin, mladi Tomislav, sin omiljenog ratnog časnika pokojnog Slavka Baturine šapatom se govorila među rijetkim prolaznicima i susjedima obiteljske kuće Baturina.

Dečko je fantastičan

– Jutros sam čuo strašnu vijest i još ne mogu vjerovati. Zar naš Tomislav?! Dečko je bio fantastičan, obitelj je izvanredna, stvarno za poželjeti ih u susjedstvu. Kakva tragedija! Oni su inače iz Vrlike, odnosno iz Maovica, ovdje su napravili kuću i doselili se. Tomislav ovdje već dugo ne živi. Oženio se, imaju kćer, maloj je oko godinu i pol dana. On i supruga kupili su stan u Zadru i tamo su se skućili. Što ću vam reći, jednostavno čovjek je na svom mjestu. Ovo je zaista užasno. Ne mogu zamisliti kako mu se majka osjeća – govore nam dvojica susjeda koje smo zatekli kako u nevjernici po tiho razgovaraju.

VIDEO Kod Zlarina se u more srušio vojni helikopter Kiowa Warrior

– Tomislav je mlađa generacija. Mislim da je odrastao u Vrlici, a mi smo svi bili dobri s njegovim pokojnim ocem Slavkom još iz vremena Domovinskog rata. Čovjek je bio u gardi, a osim Tomislava ima još jednog sina, on je konobar, i kćer. Nakon rata, Slavko je bio časnik u središtu za obuku mladih vojnika u Sinju sve do umirovljenja. Ljudina! Nije ni čudo što je djecu odgojio kao velike domoljube i što je Tomislav otišao u vojne pilote. Slavko je i kada je otišao u mirovinu stalno nešto radio, bio je odličan stolar. Nikad nije imao mira. Nažalost, ima pet-šest godina da se razbolio i naglo umro – kazuju susjedi.

Ispred kuće Baturina parkirano je nekoliko automobila. Dolaze najuža rodbina i najbliži prijatelji. Nikome nije bilo da razgovara iako se svi još nadaju da je živ.

FOTO Kod Zlarina se srušio vojni helikopter Kiowa Warrior

Obiteljska kuća nestalog pilota
1/17

– Poznavao sam Tomislavova ćaću odlično. Bili smo skupa na fronti u 4. gardijskoj brigadi. On je bio od samog početka do kraja rata u gardi i nas dvojica smo bili veliki prijatelji. Naravno da sam poznavao njegovu djecu pa i Tomislava. Odličan je dečko. Ponosan sam i ja bio na njega jer je vojni pilot – kaže Miro Bulj.

Tomislav Baturina za vojnog pilota završio je 2012. Bio je najbolji u svom naraštaju.

I u aeroklubu Sinj šokirani su zbog tragedije vojnog helikoptera, ali i sudbine mladog pilota iz Sinja i ako nikad nije bio njihov član. Zvonko Kovačević, predsjednik sinjskog aerokluba kaže nam da prve letove Tomislav nije odradio kod njih.

Još se nadamo

– Ne poznajem ga, ali sam s pokojnim ocem bio dobar još iz vremena rata. Ja sam bio u zrakoplovstvu, a on u kopnenoj vojsci. Normalno da sam čuo za malog Tomislava i da je vojni pilot. Ovo je užasna tragedija, jedan pilot poginuo, a drugi nestao. Strašna tragedija za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo kao i za obitelji stradalih – potresen je Kovačević koji je za vrijeme Domovinskog rata preživio pad zrakoplova.

VIDEO Krstičević, Šundov i Križanec o padu vojnog helikoptera kod Zlarina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije