Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vinkovački vijećnik

'Nisam izbačen, izašao sam iz HDSSB-a jer u njemu nema demokracije'

Davorin Pezerović,Zlatko Jurišić
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/5
05.09.2014.
u 14:37

Zlatko Jurišić tvrdi da je HDSSB uvijek pokazivao netrpeljivost prema Vinkovcima

Bivši članovi HDSSB-a iz Vinkovaca, Davorin Pezerović i Zlatko Jurišić koje je čelništvo stranke optužilo za političku trgovinu s HDZ-om i protiv njih podnose kaznene prijave, na tiskovnoj konferenciji su odbacili optužbe vodstva HDSSB-a koje je u lipnju prošle godine raspustilo vinkovačku organizaciju.

- U lipnju 2013. Predsjedništvo HDSSB-a šalje interventnu ekipu od 5 snagatora na čelu s Ivanom Drmićem koji praktički izbacuju tajnicu na ulicu, uručuju joj otkaz i raspuštaju GO Vinkovci i ŽO Vukovarsko-srijemske županije i postavljaju povjerenicu Slavicu Jelinić koja danas podupire HDZ u Vukovaru što su nama uzeli kao najveći grijeh. Bilo mi je jasno da u stranci nema demokracije, a decentralizacija im je totalno nepoznat pojam i da su najcentraliziranija stranka u Hrvatskoj pa sam podnio ostavku, a nisu me izbacili, kako tvrdi Bubalo. Za mnom je stranku napustilo više od tisuća članova i danas praktički ni ne postoje u Vinkovcima - kaže Pezerović dodajući kako su odluku o raspuštanju vinkovačke organizacije donijeli Šišljagić, Drmić i Bubalo uz janjetinu u Belom Manastiru.

Slično je govorio i Jurišić koji tvrdi kako je HDSSB uvijek pokazivao netrpeljivost prema Vinkovcima.

- Meni i mojoj obitelj su prijetili. Kažu da sam trgovao s "nepoznatom osobom", a meni se čini da upravo oni trguju što možemo vidjeti u političkim prilikama u Osijeku, a sada i u Vukovaru - kaže Jurišić.

>>Rimac traži službeno očitovanje o plaćama dužnosnika u Vinkovcima

>>Karlić: HDSSB je godinama zlorabio Vinkovčane i radio u interesu Osijeka i Osječke županije

Komentara 1

LI
Livi
15:00 05.09.2014.

Vidi se da Hrvati nisu dorasli politici. Dva Hrvata i tri stranke. Svatko hoce biti na vrhu i voditi glavnu rijec, pa makar to bilo i u selu. Umjesto da se zajednickim snagama spasava ova drzava od propasti koju jojj nanosi sadasnja vlast, toboznji domoljubi se svadaju i kolju kao psi oko oglodane kosti, sto neprijateljima prosperitetne Hrvatske samo ide na mlin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije