Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Nije li to znak nestanka kršćanstva? Jesmo li svjesni u kakvom se ratu nalazimo?'

Koliko smo mi spremni za borbu s tim – možemo slobodno reći: zlim – silama, jesmo li svjesni u kakvom se ratu nalazimo?, kazao je biskup Košić tijekom mise
19. travnja 2019. u 09:19 72 komentara 5504 prikaza
Vlado Košić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u četvrtak u katedrali Uzvišenja sv. Križa u Sisku, misno slavlje tijekom kojeg je posvetio ulja za sakramente krštenja, potvrde, bolesničkog pomazanja i sv. reda. U homiliji biskup je čestitao okupljenim svećenicima i đakonima njihov dan ustanovljenja svetog reda i euharistije te je govorio o ljepoti svećeništva.

košić POZIV VJERNICIMA Biskup Košić: Molite da sluganska vlast ne ratificira Istanbulsku konvenciju

Tijekom mise osvrnuo se na požar u pariškoj katedrali Notre-Dame. Biskup se zapitao nije li to znak nestanka kršćanstva u Europi? 

“Mnogi se naime trude da tako bude. I zato ne čudi što su se mnogi radovali… perverzno je to, posve neshvatljivo, ali – to je činjenica koju danas moramo imati na pameti. Katolici su najprogonjeniji na svijetu, marginalizirani, a oni su dali identitet i bez katoličanstva nema Europe. Nema ni naše Hrvatske! Koliko smo mi spremni za borbu s tim – možemo slobodno reći: zlim – silama, jesmo li svjesni u kakvom se ratu nalazimo? Ja prije svega mislim na duhovni rat i borbu koja se vodi, a kojoj se mi možemo suprotstaviti samo ako se oboružamo mačem Duha.

Notre Dame Pariz Otkriveno što je najizgledniji uzrok požara na katedrali Notre-Dame

A mi, biskupi, svećenici i đakoni, osobe s duhovnim zvanjem, redovnici i redovnice – u toj borbi smo na prvoj crti. Imajući sve to na pameti, dragi svećenici i đakoni, želim vam svima danas reći veliko hvala! Samo zajednički i u međusobnom povjerenju možemo pobjeđivati u borbi u kojoj se nalazimo. Hvala vam na razumijevanju, na potpori i zajedništvu! Svi smo dužni, u zajedništvu i slozi činiti sve što možemo za Krista i na dobro Crkve“, rekao je biskup Košić, piše IKA.

Video: Vatrogasci snimili kako gase Notre-Dame

  • spiritnethr:

    Crkva je vječna a kult ateista ubzo propada.

  • angeomihael:

    Ateisti su vjernici koji vjeruju u glupe bajke.Lijepe ljepilom kosti majmuna i čovjeka u cjelinu da dokažu evoluciju.Bizon ljepilo je osnova njihove religije.

  • neboiznadzagreba:

    Ljudi napunjeni duhom svijet mijenjaju mijenjajući sebe, zlo prepoznaju i bore se protiv njega, no ne mržnjom, žući, već mirnoćom i ljubavju . Petre, mač u korice!