Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZIV VJERNICIMA

Biskup Košić: Molite da sluganska vlast ne ratificira Istanbulsku konvenciju

košić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/3
15.03.2018.
u 08:21

Od Hrvatske Europska komisija traži da se prihvati i ratificira tzv. Istanbulska konvencija koja pod plaštem zaštite prava žena nameće rodnu ideologiju koja je neprihvatljiva kršćanskoj antropologiji, poručuje biskup.

Sisački biskup Vlado Košić uputio je danas pismo svim vjernicima svoj biskupije, a u povodu najave skore ratifikacije Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru u kojemu poziva na molitvu da se ne ratificira sporna konvencija.


 

– Od Hrvatske Europska komisija traži da se prihvati i ratificira tzv. Istanbulska konvencija koja pod plaštem zaštite prava žena nameće rodnu ideologiju koja je neprihvatljiva kršćanskoj antropologiji i našim shvaćanjima čovjeka kako ga je Bog stvorio, kao muško i žensko. Vladajući pokazuju neshvatljiv sluganski mentalitet prihvaćanja svega što nam drugi nameću, premda to odbijaju neke članice EU jer se ponašaju kao svaka suverena zemlja – poručio je Košić te dodao:

– Stoga vas potičem: da se molite, osobno i po obiteljima, da se organizira i zajednička molitva u župnoj crkvi i u kapelama jedan dan koji je najprikladniji u tjednu. To može biti klanjanje pred Presvetim ili molitva krunice na tu nakanu: da se ne ozakoni rodna ideologija u Hrvatskoj. Da podržite sva demokratska sredstva da se ta pošast ne usvoji i da vršite pritisak na naše predstavnike odnosno zastupnike u Hrvatskom saboru u tom pogledu. Neka nam se Bog smiluje! Molimo zagovor svetog Josipa, zaštitnika domovine Hrvatske, molimo zagovor sv. Kvirina i bl. Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika – piše biskup Košić u pismu koje će biti pročitano u nedjelju, 18. ožujka na kraju svih euharistijskih slavlja s narodom.

košić
1/5

 

Komentara 168

ZL
zlako
10:01 15.03.2018.

Koliko ljevičara na portalu. Kod vas u paklu indexa dosadno...Kupite si štrik pa se objesite da napravite jednom u životu nekaj normalno.

LP
ljerka.p2911
10:28 15.03.2018.

Bravo biskupe Košiću. Dragi Hrvati, katolici molimo, idimo na prosvjede i naravno Referendum ! Sve za Hrvatsku - Hrvatsku nizašto !

Avatar 123456
123456
09:49 15.03.2018.

kaj vi četnici nemate u pašaluku portala na kojima bi pisali bljuvotine? Jadni li ste jadni i vazda budete jadni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije