Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CHARLOTTE

Neredi u SAD-u nakon ubojstva crnca: U sukobima ozlijeđeno 12 policajaca

Charlotte, neredi, policija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
21.09.2016.
u 10:37

Odgovoran za smrt Keitha Lamonta Scotta, policajac Brentley Vinson, smijenjen je s dužnosti.

Dvanaest policajaca ozlijeđeno je u utorak navečer u Charlottei, u Sjevernoj Karolini, na istoku SAD-a, u sukobima do kojih je došlo nakon ubojstva američkog crnca kojega je ubio policajac, također crnac, objavile su vlasti i lokalni mediji.

Po medijima, zasad još neutvrđen broj civila također je ozlijeđen u sukobima.

Nakon smrti Keitha Lamonta (43), prosvjednici su se okupili blizu mjesta gdje je ubijen s transparentima na kojima je pisalo "I životi crnaca su važni" te uzvikujući "Bez pravde nema mira", objavila je lokalna tv postaja. Scott je bio u parkiranom automobilu i imao je oružje, tvrdi policija. Njegovi bližnji i svjedoci kažu da je bio nenaoružan.

U sukobima je "ozlijeđeno 12 policajaca od kojih je jedan pogođen u glavu kamenom", objavila je na Twitteru policija Charlotte-Mecklenberga. Ti su policajci ozlijeđeni "dok su štitili našu zajednicu tijekom prosvjeda", dodaje policija.

Lokalna tv postaja WSOC-TV istaknula je da je policija morala pribjeći oružju i suzavcu kako bi suspregnula bijes gomile. Nekoliko je policijskih vozila napadnuto i oštećeno.

Odgovoran za smrt Keitha Lamonta Scotta, policajac Brentley Vinson, smijenjen je s dužnosti.

>> VIDEO Javnost je bijesna: Policajka ubila nenaoružanog crnca, kamera helikoptera snimila je sve

Komentara 7

AH
Ahilej
11:02 21.09.2016.

Amerika nam pokazuje svu raskoš jednog multi-kulti raja :) Želimo li ovo i u Europi?

Avatar TAJSAM
TAJSAM
15:40 10.11.2016.

Normalni su neredi pod vođstvom ljevice. Ako se sjetimo prošlih izbora kad je izabran i postavljen Hasanbegović, dakle ljevica je urlalai prosvjedovala na trgovima i uz pomoć svih glasila u zemlji. Tako i u Americi ljevica pravi nerede a tko je doveo Donalda Trumpa, pa većina glasača a manjina sada štrajka samo nezna sa kojim pravom. Pozdrav dobrim ljudima

Avatar Ironman0105
Ironman0105
14:04 22.09.2016.

Opet lazete. Crni policajac koji je pucao u doticnog kriminalca cije se oruzje (pistolj) jasno vidi na snimci nije smijenjen s duznosti nego je na placenom godisnjem odmoru. Interesantno je kako ste zaboravili napisati da je i jedan crni sudionik protesta takodjer ranjem vatrenim oruzjem nakon sto je na njega pucao drugi crni sudionik protesta.Zaoravili ste napisati da se to desilo kad je naoruzani demonstrant provaljivao u trgovinu audio-video robe a drugi mu pokusao objasniti da ovaj protest nije zbog toga. Zaboravili ste napisati da su hoteli i trgovine na putu protestne povorke opljackani. Puno toga ili lazete, ili zaboravite spomenuti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije