Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT U TULSI

VIDEO Javnost je bijesna: Policajka ubila nenaoružanog crnca, kamera helikoptera snimila je sve

tulsa ubojstvo
Screenshot Youtube
20.09.2016.
u 13:35

Obitelj ubijenog održala je konferenciju za novinare u kojoj su kazali kako na temelju snimke nije bilo razloga da ga upucaju.

U američkim medijima pojavila se još jedna snimka u kojoj je žrtva policije nenaoružani crnac. Incident se dogodio u petak u američkoj saveznoj državi Oklahoma, a javnost je ponovno bijesna zbog postupka policije.

Terence Crutcher (40) ubijen je u Tulsi nakon što mu je automobil stao na cesti. Policija je priopćila kako su reagirali na poziv da se na cesti nalazi vozilo, a sve su snimile kamere u automobilu i helikopteru. Na snimkama se vidi kako četvero policajaca dolazi na intervenciju dok Crhutcher drži ruke u zraku i udaljava se od policajaca prema svojem vozilu.

Na snimci iz helikoptera može se čuti glas muškarca koji kaže kako bi taj čovjek "mogao biti na nečemu" te da izgleda sumnjivo. Policija tvrdi da Crutcher nije slušao njihove naredbe te da je jedan policajac upotrijebio pištolj za omamljivanje dok ga je policajka upucala, javlja USA Today.

Obitelj ubijenog održala je konferenciju za novinare u kojoj su kazali kako na temelju snimke nije bilo razloga da ga upucaju. Također žele da se podigne optužnica protiv policajke Betty Shelby koja je upucala i ubila Crutchera. 

>> Novi video zapalio američku javnost – policija ustrijelila crnca, oca 5 djece

>> Policajci ubili crnca tijekom rutinske kontrole, u autu bila 4-godišnja djevojčica

Komentara 26

MN
mate.no
14:18 20.09.2016.

Istina je da su crnci tamo najcesce povezani sa kriminalnim djelima, ali to je i policijska brutalnost. Kod njih nakon 818 sati skolovanja dobijes pistolj u ruke i tada si sluzbeni policajac, primjerice Skandinavci imaju 3 godine skolovanja, na ulici nije ubijen covjek godinama i godinama unazad.

KI
kimi
15:36 20.09.2016.

Njih četvoro drže na nišanu nenaoružanog čoveka koji je digao ruke u vis, falio je još samo peti da ga zoljom dokusuri...wild, wild west...

Avatar reference
reference
15:05 20.09.2016.

ahahaaa ovaj vecernji moze promijeniti ime u glas washingtona ili glas buzina. svaki dan bombardiraju amerikom, od 10 clanaka dnevno barem je 8 iz amerike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije