Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pismo podrške smijenjenom Mariu Gaziću

'Neljudski je, nezahvalno i okrutno optužiti čovjeka koji se stavio na raspolaganje u pandemiji'

KB Dubrava nakon 217 dana otvorila vrata i za pacijente koji nisu COVID bolesnici
Zeljko Hladika/PIXSELL
28.06.2021.
u 14:28

KB Dubrava je gospodinu Gaziću neizmjerno zahvalna na sveukupnom angažmanu, pomoći i empatiji koju je u tom izazovnom i teškom vremenu iskazao prema bolesnicima ali i osoblju naše ustanove, poručuje se u pismu

Uoči sutrašnje izvanredne sjednice Hrvatske komore medicinskih sestara, glavna sestra KB Dubrava i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, Ana Primorac, poslala je javno pismo podrške smijenjenom predsjedniku Komore i koordinatoru za sestrinstvo, Mariu Gaziću. Izvanredna sjednica sazvana je na traženje delegata Komorine Skupštine, koji se ne slažu sa iznenadnom Gazićevom smjenom. 

Pismo prenosimo u cijelosti: 

"Ovim pismom pružamo podršku smijenjenom predsjedniku Hrvatske komore medicinskih sestara i koordinatoru za sestrinstvo Mariu Gaziću, mag. med. techn.

Gospodin Gazić je tijekom trajanja pandemije COVID-19 bolesti došao raditi u KB Dubrava u razdoblju od 07. do 23. prosinca 2020. godine. Uvidjevši svu težinu novonastale situacije u jedinoj Covid bolnici u RH došao je u cilju kako organizacijske pomoći u svojstvu koordinatora za sestrinstvo tako i rada na Covid odjelima na poslovima zdravstvene njege. Na istima je ostajao raditi od 7 do 10 sati nakon čega bi otišao na svoje matično radilište gdje su ga čekale druge obaveze.

Gospodin Gazić je kontinuirano pratio tadašnje strateške odluke ministra zdravstva te je u području sestrinstva sukladno tim odlukama koordinirao premještanje medicinskih sestara/tehničara između zdravstvenih ustanova. Dolazak medicinskih sestara/tehničara iz drugih zagrebačkih i županijskih bolnica u KB Dubrava brojčano je ojačao sestrinski kadar i smanjio preveliku opterećenost medicinskog osoblja. Poduzete mjere znatno su pridonijele povećanju sigurnosti pacijenata.

KB Dubrava je gospodinu Gaziću neizmjerno zahvalna na sveukupnom angažmanu, pomoći i empatiji koju je u tom izazovnom i teškom vremenu iskazao prema bolesnicima ali i osoblju naše ustanove. Smatramo krajnje neljudskim, nezahvalnim i okrutnim optužiti čovjeka koji se u to vrijeme bezrezervno stavio na raspolaganje zdravstvenom sustavu RH i došao u Covid bolnicu kako bi imao jasniju sliku o težini situacije u bolnici i kao koordinator za sestrinstvo procijenio potrebu za angažmanom medicinskih sestara/tehničara iz drugih zdravstvenih ustanova u cilju što boljeg i sigurnijeg zbrinjavanja pacijenata s Covid-19 bolešću.

Ana Primorac, dipl.med.techn.

glavna sestra bolnice/pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo". 

Oglasilo se Ministarstvo

Oglasili su se i iz Ministarstva zdravstva, podsjetivši kako je Mario Gazić u svojstvu imenovanog koordinatora ministarstva zdravstva za sestrinstvo tijekom epidemije iskazao nesebičnu predanost u radu te podršku medicinskim sestrama u najtežim trenucima obavljanja njihovog posla. 

- Ne ulazeći u razloge odluke njegove smjene od strane Komore, Ministarstvo zdravstva smatra potrebnim istaknuti važnost njegove uloge u zajedničkoj borbi protiv COVID-19 - poručili su. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije