Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbor za predsjednika vrhovnog suda

Milanović: Izabrat će osobu koja će krpati to mjesto, to je kao klozetfrau

Zoran Milanović
Tomislav Miletic/PIXSELL
28.06.2021.
u 12:43

Predsjednik je kazao kako HDZ-u nikako ne može biti svejedno tko je na čelu Vrhovnog suda

Predsjednik Republike Zoran Milanović nalazi se u Osijeku na svečanoj akademiji u prigodi dana 106. brigade, Dana hrvatskih branitelja i Dana hrvatskog dragovoljca Osječko-baranjske županije, gdje je odgovarao na pitanja novinara.

"Gospođu Đurđević pokušali su uništiti i poniziti, no nisu uspjeli, propali su u tom nastojanju, ali neće ona više biti na javnom pozivu", rekao je predsjednik Milanović.

Rekao je kako je javni poziv jedna "protuustavna kategorija" te da je "vrlo štetna i neinteligentna", jer se sad pokazuje da se oni moraju ponavljati.

"Meni to onemogućava da se o kandidatu, odnosno o osobi, prethodno dogovorim i da razgovaram s najvećim dionicima. Ovako, ako imamo javni poziv, sve što mi preostaje jest da iz tog javnog poziva odaberem neku osobu. U protivnom, cijeli javni poziv je ruglo", rekao je predsjednik i dodao da je još gore da on "nekome namiguje da se javi pa da ga onda predloži".

 Izvještava: Suzana Lepan Štefančić

"U politici je potrebna inteligencija koja je viša od sobne temperature", izjavio je. Odgovarajući na pitanje na koga tu misli, rekao je: "Na one koji mijenjaju zakone i donose zakone koji su izričito protivni ustavu."

Rekao je kako će sad osoba koja će "krpati to mjesto" biti osoba koja nema nikakav legitimitet. 

"To je kao sudac kojeg su oni dogovorili, to je kao klozetfrau", poručio je Milanović.

Predsjednik je kazao kako HDZ-u nikako ne može biti svejedno tko je na čelu Vrhovnog suda.

"Ta osoba uvijek može imati nekakav utjecaj, zato je to problem. HDZ je u sukobu interesa. Tako se dogodilo. Tko je mogao misliti da će jedna od najvećih hrvatskih stranaka doći u situaciju da je hrvatska država progoni radi sistemskog pljačkanja hrvatskih birača, državne imovine... to je i dalje na sudu, na Vrhovnom sudu. I normalno je kad Plenković i njegovi paše i subaše o tome vijećaju da im je to poslovni interes", rekao je.

Milanović je rekao i kako je u Osijek došao na poziv nekih HDZ-ovaca te da u novim generacijama ima onih koji su obiteljski HDZ-ovci. 

"Nadam se da su to pošteni ljudi, ali ovo staro je pokvareno, to je fermentiralo do kiselosti i truljenja, to ne valja ništa. Posebno ovi koji su se prikrpali HDZ-u zadnjih sedam godina", rekao je.

Novinari su komentirali kako su ga jutros u Virovitici demonstrativno izbjegli susresti Kirin i Đakić prilikom polaganja vijenaca za poginule branitelje. 

"Nisu oni došli demonstrativno, nego u potaji, kao konjokradice. Dakle, oni su tamo došli u 8 sati, vjerojatno direktno sa šanka. Ne bi sad to ni znali da je to rekao pravi ratni zapovjednik kojeg smo razmjenjivali za četničke ubojice jer smo morali, Đuro Dečak, a ovi drugi... kako su plesali na grobu Karamarku, tako će i Plenkoviću", rekao je.

 

Komentara 52

KL
Klarica
13:05 28.06.2021.

Mogu li obitelj ili prijatelji nešto poduzeti da se ovom čovjeku pomogne.

AC
accusator
15:36 28.06.2021.

Da mi je znati od koga nabavlja... da se i ja jednom posteno urokam

DU
Deleted user
13:13 28.06.2021.

Hahaha najjaci je! Ja sve cekam kad ce puknit i rec da je cila pandemija farsa…Gadno je bit predsjednik a ne putovat okolo slobodno po svijetu…zna Zoki istinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije