Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
isaf

Natporučnica Šolaja najbolja na tečaju u Afganistanu

Tatjana Šolaja, Snježana Kramarić
Foto: MORH
1/3
15.05.2012.
u 11:33

Tečaj za pripadnice timova koji će biti angažirani na unaprjeđenju učešća žena u vojnim i civilnim segmentima afganistanskog društva završen je ovih dana u Kabulu

Pripadnice 19. HRVCON-a, natporučnica Tatjana Šolaja i skupnica Snježana Kramarić sudjelovale su na tečaju za pripadnice timova koji će biti angažirani na unaprjeđenju učešća žena u vojnim i civilnim segmentima afganistanskog društva, javlja MORH. Tečaj je završenih ovih dana u Kabulu, a natporučnica je Šolaja među tridesetak polaznica proglašena najboljom voditeljicom skupine.

Na završnoj svečanosti polaznicama tečaja obratila se i Nancy Pelosi, voditeljica izaslanstva američkih kongresnica i predsjednica demokratske manjine u američkom Kongresu, zahvalivši im se na trudu koji ulažu u izgradnji sigurnije i bolje budućnosti Afganistana te osobito na punoj afirmaciji žena u društvu.

Pripadnice ISAF-a koje su završile tečaj bit će angažirane na obuci Afganistanki i pomoći će njihovom učešću u vojnim i civilnim segmentima društva. Natporučnica Šolaja unutar regionalnog zapovjedništva "Capital" bit će zadužena za provedbu programa angažiranja žena u afganistanskom društvu i vodit će prvi takav tim na ovom području Afganistana.

Komentara 10

PA
paper2cuts
12:27 15.05.2012.

mogu je prodati za kozu ili dvije, mogu je silovati i unakaziti _____________- malo teze ako ima pusku na ramenu

OB
-obrisani-
13:58 15.05.2012.

a sad polako na staljingrad....samo ponesite štrample...zima je tamo

OB
-obrisani-
11:55 15.05.2012.

A što vrijedi tečaj, kada se zna kakav je status žena u Afganistanu. Plahta na glavu, nema prava glasa i odlućivanja, mogu je prodati za kozu ili dvije, mogu je silovati i unakaziti a da nitko ne odgovara. neznam što im pomagati kada si sami ne žele pomoći. Rješenje je povući Hrvatsku vojsku iz Afganistana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije