Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
beograd

Nataša Kandić više nije na čelu Fonda za humanitarno pravo

'16.10.010., hotel Westin, Zagreb - Sedmi regionalni forum za tranzicijsku pravdu. Natasa Kandic.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
Žarko Bašić/PIXSELL
11.12.2012.
u 12:26

Odlukom Upravnog odbora Fonda, Kandić će na mjestu izvršne direktorice zamijeniti njezina dosadašnja zamjenica Sandra Orlović

Poslije 20 godina na čelnom mjestu Fonda za humanitarno pravo u Beogradu Nataša Kandić više nije predsjednica ove nevladine organizacije koja je proteklih godina odigrala veliku ulogu u rasvjetljavanju ratnih zločina. Odlukom Upravnog odbora Fonda, Kandić će na mjestu izvršne direktorice zamijeniti njezina dosadašnja zamjenica Sandra Orlović. Za njezinu zamjenicu imenovana je Marijana Toma, koja je također dugogodišnja članica Fonda.

Kandić, koja je i osnivačica Fonda, ostaje članica Upravnog odbora udruge, a ubuduće će voditi regionalne projekte REKOM-a kao i Popis ljudskih gubitaka u oružanim sukobima u bivšoj Jugoslaviji. Nataša Kandić i Fond za humanitarno pravo proteklih godina aktivno su sudjelovali u otkrivanju slučajeva ratnih zločina te su pomagali obiteljima žrtava. Posebno su bili angažirani na slučajevima ratnih zločina počinjenih u Lovasu i na Ovčari.

>> Kandić: Očekivala sam i žešće reakcije u Srbiji zbog Gotovine

Komentara 4

KL
klosarizpakostana
13:33 11.12.2012.

11.12.2012. u 12:48h menjševik je napisao/la: sad će je at vesne pusić primit u svoje jato ili vesna teršelić nać će se već nešto novaca da se i ona uhljebi u hrvatskoj ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Odavno je ona na hrvatskom platnom spisku .

OB
-obrisani-
17:45 12.12.2012.

Ne smije se na "nebeske ratnike", oni su iznad svih ljudskih zakona! Tamo nema suživota, a kako će biti s nama?

OB
-obrisani-
12:39 11.12.2012.

ali i svremena na vreme javnost u srbiji isto budjivala time da se u srbiji skrivaju i nailaze na zastitu od vlasti ratni zlocinci, a takvih je bilo i jeste mnogo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije