Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Policija u Berlinu prekinula prosvjed protivnika mjera protiv covida-19

Policija je objavila da će prosvjed biti toleriran jedino ako se sudionici budu pridržavali pravila o razmaku i nošenju zaštitnih maski što međutim nije bio slučaj.
29. kolovoza 2020. u 14:10 15 komentara 2300 prikaza
Protest against Corona measures Berlin
Foto: Paul Zinken/DPA/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/9

Policija u Berlinu naredila je prekid prosvjeda protivnika mjera protiv pandemije koronavirusa zbog nepridržavanja pravila o nošenju maski i održavanja razmaka, priopćila je policija u subotu preko Twittera.

Koronavirus u Njemačkoj ZAOŠTRILI MJERE Nijemci predlažu zabranu masovnih događanja do kraja godine, uvode se i kazne za nenošenje maski

"Nažalost nam ne preostaje ništa drugo: organizatorima prosvjeda smo priopćili odluku o prekidu prosvjeda jer dosadašnja upozorenja nisu urodila pridržavanjem uvjeta za održavanje prosvjeda", priopćila je policija preko Twittera.

Nakon što je sud ukinuo zabranu prosvjeda protivnika mjera protiv širenja pandemija koronavirusa što ga je prije nekoliko dana izdao grad Berlin, policija je objavila da će prosvjed biti toleriran jedino ako se sudionici budu pridržavali pravila o razmaku i nošenju zaštitnih maski što međutim nije bio slučaj.

"Pravilo o održavanju razmaka, usprkos višestrukom zahtjevu preko razglasa, nije poštivano", stoji u priopćenju.

Protest against Corona measures Berlin | Autor : Paul Zinken/DPA/PIXSELL Foto: Paul Zinken/DPA/PIXSELL 29 August 2020, Berlin: A group of women is walking in the Friedrichstraße during a demonstration against the Corona measures. Photo: Paul Zinken/dpa /DPA/PIXSELL

Prije toga je policija broj sudionika procijenila na oko 18.000.

Na prosvjed je pozvala inicijativa "Queerdenken 711" iz Stuttgarta ali i desno-populistička Alternativa za Njemačku (AfD).

Prosvjednici su u Berlin počeli stizati od ranog jutra a u koloni su se mogle vidjeti mnogobrojne zastave Rusije, Njemačke ali i zastave Njemačkog carstva.

Corona Lockdown - large demo in Berlin NJEMAČKA POOŠTRILA KORONA-MJERE Zabranili su prosvjede, a onima bez maske kazna

Prosvjednici su tražili odlazak kancelarke Angele Merkel i ukidanje svih mjera borbe protiv koronavirusa a nosili su i transparente s članovima njemačke vlade u zatvoreničkim odorama.

Mediji javljaju o "miješanoj publici" među prosvjednicima: od čitavih obitelji do pripadnika ekstremne desnice.

Protest against Corona measures Berlin | Autor : Kay Nietfeld/DPA/PIXSELL Foto: Kay Nietfeld/DPA/PIXSELL 29 August 2020, Berlin: Participants gather behind police officers for a demonstration against the Corona measures. Photo: Kay Nietfeld/dpa /DPA/PIXSELL

Među prosvjednike protiv mjera borbe protiv širenja zaraze dosad su se ubacivali pripadnici krajnje desnice i tzv. Građana Reicha, pri čemu se radi o grupacijama koje negiraju postojanje SR Njemačke.

Za poslijepodne su najavljeni i protuprosvjedi ali je nakon zabrane glavnog okupljanja pred Brandenburškim vratima upitno njihovo održavanje.

KORUPCIJA U RH
U Otvorenom zaiskrilo između Grmoje i Keruma: Ma kome si ti platio gulaš u životu?
Priprema vozila za zimu
ZIMSKA NJEGA
Posvećujemo li svojim vozilima zimi dovoljno pažnje
  • Max65:

    Ovo je vrhunac kretenizma od vladajučih. Prosvjed je protiv mjera a oni prekidaju prosvjed jer se ne pridržavaju mjera. Može li gluplje od ovog ??.

  • ante_pustinjak:

    koja bijeda i sramota hininih izvjestitelja! govore o 18.000 a njemački alternativni mediji govore o nekoliko milijuna sudionika! policija je opkolila sudionike demonstracija i zaljeva ih vodenim topovima. vjerojatno će biti mrtvih i ranjenih kad izbije panika!