Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret poslodavaca i predstavnika radnika

Nakon prosvjeda radnika turski vlasnici Petrokemije najavili pregovore oko Kolektivnog ugovora

Tvornica Petrokemija u Kutini
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/4
19.05.2023.
u 11:59

Više od 500 radnika Petrokemije okupilo se na drugom kratkom skupu gdje su im sindikati predstavili sve daljnje korake i objasnili kako trenutačna situacija u tvrtki nije štrajk.

Nakon što su radnici kutinske Petrokemije održali dva skupa radnika uznemireni nepostojanjem informacije o nastavku proizvodnje te smanjenjem materijalnih prava radnika Uprava Petrokemije danas je poslala priopćenje u kojem navode kako prihvaćaju poziv sindikata EKN-a te će se krenuti u pregovore o novom Kolektivnom ugovoru 1. lipnja 2023. godine.

Naime, jučer se više od 500 radnika kutinske Petrokemije okupilo na kratkom skupu, drugom u tjedan dana, gdje su im sindikati objasnili kako trenutačna situacija u tvrtki nije štrajk, te predstavili daljnje korake prema zakonskim industrijskim akcijama, do kojih će se posao u tvrtki obavljati regularno. „Ukidanje smjenskog rada, koje bi uvelike utjecalo na financijsku stabilnost za više od 50 posto radnika, jedno je od glavnih razloga nezadovoljstva prvim potezima novog većinskog vlasnika, turske grupacije Yildirim. Nakon dva neuspješna pokušaja susreta između poslodavaca i predstavnika radnika, sindikati su upravi ponovno uputili poziv za organiziranje sastanka s predstavnicima radnika.“ – istakli su sindikati.

POVEZANI ČLANCI:

Turski vlasnici danas su objavili kako im je prvi  prvi prioritet nakon preuzimanja Petrokemije , što je bilo 2. svibnja, pripremiti ovu tvornicu za početak proizvodnje nakon više od godinu dana zastoja. „Mi ćemo usmjeriti sve naše napore i planove da to omogućimo. Sindikat EKN nas je pozvao da krenemo u pregovore za novi Kolektivni ugovor, da razgovaramo i dogovorimo se oko standarda radnika i uvjeta rada. Sa zadovoljstvom smo to prihvatili, pokazujući našu dobru namjeru i otvorenost prema radničkom vijeću i sindikatima te planirali konkretan datum i o tome ih obavijestili, kako bi pregovori krenuli od 1. lipnja 2023. godine.“ -  ističu iz turske grupacije Yildirim.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije