Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgoda dugoiščekivanog štrajka

Sindikat njemačkih željezničara otkazao planirani 50-satni štrajk

Benkovac: Zvonko Vrsaljko zaposlen je na želježničkom kolodvoru kroz koji od 2014. nije prošao niti jedan putnički vlak
Sime Zelic/PIXSELL
13.05.2023.
u 19:23

Sindikat koji pregovara u ime 230.000 radnika, uključujući 180.000 u Deutsche Bahnu, traži povećanje plaća od 12 posto ili najmanje dodatnih 650 eura mjesečno

Njemački željeznički sindikat EVG otkazao je planirani 50-satni štrajk koji se trebao održati od nedjelje do utorka, objavio je u subotu državni željeznički operater Deutsche Bahn.

Deutsche Bahn podnio je hitan zahtjev radnom sudu u Frankfurtu na Majni u subotu tvrdeći da je planirani štrajk nerazmjeran i štetan za neuključene treće strane. EVG je prekinuo štrajk i dvije su se strane složile nastaviti pregovore, navodi se u priopćenju Deutsche Bahna.

Sindikat koji pregovara u ime 230.000 radnika, uključujući 180.000 u Deutsche Bahnu, traži povećanje plaća od 12 posto ili najmanje dodatnih 650 eura mjesečno. Deutsche Bahn je ponudio 10 posto za radnike s nižim i srednjim primanjima te 8 posto za one s višim primanjima.

Operater je upozorio da neka putovanja još uvijek mogu biti prekinuta između nedjelje i utorka jer bi se otkazana putovanja trebala ponovno zakazati.
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije