Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 5 do 7 stupnjeva

Najviše u Europi: Siječanj u Hrvatskoj puno topliji od prosjeka!

kupanje
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
04.02.2014.
u 19:32

U Hrvatskoj je Gospić imao srednju mjesečnu temperaturu čak 6,6 stupnjeva višu od prosjeka.

U najvećem dijelu Hrvatske u siječnju je temperatura bila od pet do sedam Celzijevih stupnjeva viša od prosjeka siječnja, što je bila najviša temperaturna razlika u odnosu na prosjek u Europi, vidljivo je po karti koju je objavila američka Nacionalna uprava za oceane i atmosferu.

Siječanj 2014. godine u većem je dijelu Europe bio topliji od prosjeka, a to se odnosi na južnu, zapadnu i srednju Europu. Najtoplije je bilo u zapadnim i središnjim krajevima unutrašnjosti Hrvatske te u susjednim područjima Bosne i Hercegovine te Slovenije, piše Crometeo.  

U Gospiću 6,6 stupnjeva toplije od prosjeka

Prema analizi američke Nacionalne uprave za oceane i atmosferu temperaturno odstupanje od prosjeka bilo je više od pet Celzijevih stupnjeva. U Hrvatskoj je Gospić imao srednju mjesečnu temperaturu čak 6,6 stupnjeva višu od prosjeka, dok su veći dio Balkanskog poluotoka te dijelovi srednje i zapadne Europe bili od tri do pet stupnjeva topliji od prosjeka.

Siječanj je na sjeveroistoku Europe bio hladniji nego prije. Od sjevera Poljske i Ukrajine pa prema sjeveroistoku temperature su bile uglavnom za jedan do tri stupnja niže od mjesečnog prosjeka za siječanj. Mjesečna statistika "skriva" ekstremne temperaturne prilike koje su vladale na tom području u siječnju. Prva dekada mjeseca bila je ekstremno topla s temperaturama koje su čak do devet stupnjeva bile toplije od prosjeka, da bi sredina i druga polovica mjeseca donijele znatno hladnije vrijeme od prosjeka.

>>Pogledajte kako izgleda 60 godina klimatskih promjena u 15 sekundi

>>Hladnoća zaledila fontanu na Korzu

Komentara 1

Avatar AlbanSkenderaj
AlbanSkenderaj
20:42 04.02.2014.

Znao sam ja to odavjeka.Hrvatska je najbolja u svemu.Pa i u temperaturi zraka.Nemože Evropa sa nama.Jok bolan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije