Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

Nogalo o stanju na Srebrnjaku: Nekoga sigurno prisluškuju, to je sad strahovlada

Boro Nogalo
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/6
27.05.2020.
u 13:50

Krajem prošle godine Nogalo je smijenjen sa svoje pozicije, no to, kako tvrdi, nije bilo zakonito

U studiju Večernjeg lista gostovao je dr. Boro Nogalo, bivši dugogodišnji ravnatelj bolnice Srebrnjak, a danas jedan od aduta Stranke s imenom i prezimenom za nadolazeće parlamentarne izbore.

Nogalo i je i dalje zaposlenik bolnice, a trenutno stanje u njoj opisuje kao "tvrdu kohabitaciju“.

"Situacija je katastrofalna, uvodi se jedna strahovlada“, tvrdi i kao primjer navodi: "Prije dvije, tri večeri uveli su iznenada zaštitarsku službu po noći. Čovjek dolazi, popije ili se pravi da je pijan i tako dalje i onda zovu upravu. Onda najedanput ulaze tri auta, BMW-i i Mercedesi, ulazi ravnateljica dječje bolnice oko 11, 12 sati navečer pa druga ravnateljica iz poliklinike Petra Nola. S dva zaštitara ulete u server sobu, pokušavaju hakirati video sustav i to, koliko znam, nisu uspjeli, međutim zaposlenici se od tog dana boje svih tih bubica, prisluškivanja. Nekoga sigurno prisluškuju samo koga... To je sad strahovlada. Zaposlenici su izgubljeni u svemu tome, nismo navikli na takvu situaciju. Kod nas je uvijek bila demokracija“.

Dodao je kako je mnogo zaposlenika dobio otkaz, a ključni su ljudi dobili opomene pred otkaz. "Sve se radi kako bi se pokuša zagorčat nam život da onda odemo u neke druge ustanove da onda ostane taj prostor slobodan i onda ostane projekt od 60 milijuna eura i zemljište od 11 tisuća kvadrata".

Krajem prošle godine Nogalo je smijenjen sa svoje pozicije, no to, kako tvrdi, nije bilo zakonito.

"Da sam pametan ovo ne bi radio, ali radim srcem, radim emocijama i stalo mi je. Stalo mi je da se očuva nešto, da se napravi jedno referentno mjesto gdje će se možda na takav način organizirati drugi dio sustava, ako budem u poziciji da kao Stranka s imenom i prezimenom, s uglednim ljudima, da pokušamo boriti se protiv svih tih negativaca u sustavu koji ne žele dobro općem dobru, javnom sustavu, pedijatriji, znanosti, ni struci“, tvrdi Nogalo.

VIDEO Boro Nogalo u studiju Večernjeg lista

Nogalo sebe opisuje kao čovjeka koji voli ljude i ne dijeli svjetonazore te tvrdi kako je dobio pozive u stranke i s desne i s lijeve strane.

"Najbolji ministar zdravstva će biti onaj koji napravi jasnu legislativu“, smatra Nogalo i dodaje kako Hrvatska nikada nije imala dobrog ministra zdravstva. Kao jedini uspjeh ističe dobro rješavanje krize s koronom.

"Tu bi dao plus, međutim, nažalost on je bio četiri godine u sustavu zdravstva“, ističe Nogalo govoreći o ministru Viliju Berošu. "Definitivno se nastoji ta uspješna priča politički kapitalizirati i onda su ušli u zonu nerada nedjeljom pa su sad ipak shvatili da je to glupo, da je to prozirno, da je to nešto što ne treba na takav način nametati. Sad su vratili rad nedjeljom i to je dobro. Dobro je kad vlast shvati određene greške“. 

"Liste čekanja su strahovito nepotrebno duge, odlaze nam mladi“, govori Nogalo ističući loše stanje u bolnicama nakon popuštanja mjera postavljenih zbog epidemije koronavirusa. "Imate sustav koji je totalno neučinkovit, politički postavljate ravnatelje dakle uhljebljujete ravnatelje. Politička uhljebljenja su na ravnateljskim pozicijama, na pozicijama glavnih sestara, na pozicijama glavnih spremačica, glavnih kuhara, dakle kad vi imate to onda sustav pada“.

"Nikada neću biti ono što su sad oporbeni političari. Neću pričat' da pričam“, poručuje i tvrdi kako se moraju nuditi kritike, ali i rješenja. Na pitanje bi li htio biti ministar zdravstva, odgovara kako bi volio da dođe netko kompetentan koga bi on mogao savjetovati. 

Protivi se pobačaju, ali i zabrani pobačaja te dodaje: „Ja nikad ne bih želio utjecat zabranom“. Tvrdi kako su liste nezbrinute djece već jako duge te kako treba raditi na njihovoj zdravstvenoj skrbi te usvajanju. 

Europski fondovi

"Milan Bandić najveću grešku koju je napravio je, ne fontane, ne zlatne kante, ni ne sve skupa, najveći problem je kad je udario na djecu i njihove roditelje. Srebrnjak je nudio cjelokupno rješenje, s projektom Srebrnjak za nula kuna. Zamislite kad vam netko iz Europe da 60 milijuna eura i kaže da imate jako dobru priču i da ta priča nije dobra samo za Zagreb i za Hrvatsku, nego za cijelu Europu. I kad vi imate to i kad onda on sa svojom ekipom – sa Stavljenić Rukavinom, Jelenom Pavičić Vukičević, s ravnateljicom Đerek koja nikada nije radila u javnom sustavu, s Petrom Nolom koja je glavna igračica i sve skupa, dakle, s tom jednom ekipom kad on pokušava to blokirati. Ekipa negativaca, ekipa koja ti ne nudi ništa, osim digneš kredit pa gradiš. U situaciji kad imamo mogućnost iz europskih fondova, kao što je Srebrnjak izvukao, za mene je grijeh raditi to iz hrvatskog novca, dakle koji će vraćati naša djeca i unuci. Samo vi to morate znati i morate se obratiti ekipi koja je to već napravila. Jedini smo mi to napravili na Srebrnjaku, ispada da se hvalim, ali vjerujte mi, niti jedna politika u zadnjih 10, 15 ili 20 godina nije nas znala ni na kakvo upravno vijeće, kako smo mi to napravili – nitko nas ne zove. Nitko ne želi raditi ništa iz europskih fondova i tu postoji prostor za manipulaciju", tvrdi Nogalo. 

Članove Stranke sa imenom i prezimenom opisuje kao "ekipu koja je nešto napravila i kojoj ne treba politička funkcija da bi bili prepoznati i poznati" te poziva druge stranke da izraze svoje mišljenje i stavove o Srebrnjaku. 

Komentara 17

Avatar Mladež HDZ-SDSS
Mladež HDZ-SDSS
14:12 27.05.2020.

Nogalo, može li koja o plavim kuvertama? Ajde, reci, nemoj se praviti da ništa ne znaš.

AN
antiekstremist
14:09 27.05.2020.

Vjerovatno misliš na sebe ??

AB
abokatstir
22:18 27.05.2020.

Nogalo je politikant itrebalo bi ga udaljiti od zdravstva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije