Naslovnica Vijesti Hrvatska

Na zatvorenoj sjednici Vlada imenovala nove članove Savjeta za ravoj civilnog društva

Vlada je predložila i imenovanje Borisa Abramovića za direktora društva do imenovanja direktora putem javnog natječaja
10. svibnja 2019. u 17:00 1 komentara 226 prikaza
Sjednica Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Vlada RH je na zatvorenom dijelu sjednice u petak razriješila dio dosadašnjih članova i zamjenicu članice Savjeta za razvoj civilnoga društva i imenovala je nove, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.  

Kusić i Plenković Akademik Plenković imenovao Zvonka Kusića posebnim savjetnikom za društvena pitanja

Razriješeni su Mirela Balint, Žana Počuča, Sebastian Rogač i Jagoda Botički, a dijelom novih članova i zamjenicom člana Savjeta za razvoj civilnoga društva, kao predstavnike Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva uprave, Vlada je imenovala Davora Golenju, Idu Partl, Romanu Kuzmanić Oluić i dr.  Mladena Nakića. 

Raspravljalo se i o drugim kadrovskim pitanjima

Državnom službeniku Petru Uzorincu ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova glavnoga tajnika Ministarstva vanjskih i europskih poslova, do provedbe javnoga natječaja za imenovanje glavnog tajnika Ministarstva, a najduže do šest mjeseci, jer mu ovlaštenje istječe 1. lipnja 2019.

Nadzornom odboru društva Hrvatski operator tržišta energije d.o.o., Vlada je predložila imenovanje Borisa Abramovića za direktora Društva, do imenovanja direktora putem javnoga natječaja, na razdoblje od najduže tri mjeseca, jer mu mandat istječe 16. svibnja 2019. godine.

David Komšić za ubojstvo Kristine Krupljan osuđen na 30 godina zatvora DJELOMIČNO PRIHVATILI ŽALBU Vrhovni sud smanjio kaznu zatvora Davidu Komšiću za 5 godina

Na zatvorenome dijelu današnje sjednice, Vlada je utvrdila stajališta za sastanke Vijeća ministara EU i to: Vijeća za vanjske poslove (FAC) koje će se održati 13. i 14. svibnja, Vijeća za vanjske poslove u razvojnom formatu (FAC Development) koje se održava 16. svibnja, Vijeća za vanjske poslove u formatu ministra obrane (FAC Defence) 14. svibnja te Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), također 14. svibnja.

Kako je riječ o pregovaračkim pozicijama koje će Republika Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastancima Vijeća, ona se prethodno ne objavljuju, navodi se u priopćenju.

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice, uz ostalo, informirana i o stanju iskorištenosti sredstava Europskih strukturnih i investicijskih fondova u  Hrvatskoj, dodaje se.

Svađa Grmoje i Jandrokovića: "Malo je reći da ste smeće"

Algebra
PRIJAVE TRAJU
Kako do 10.000 eura? Dovoljna vam je odlična ideja za startup
  • bolnaistina:

    A gdje su savjetnici za industrijski razvoj hrvatske?? očito netreba, jer idete po onoj uništiti,rastjerati,rasprodati.