Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povreda tajnosti

Na društvenoj mreži objavljivao detalje kaznenog postupka pa dobio optužnicu

sudnica
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
06.09.2020.
u 10:56

Okrivljenog 46-godišnjaka tereti se da je od lipnja do rujna 2019. godine, nakon što je u svojstvu osumnjičenika bio prisutan provođenju dokazne radnje pretrage određene nalogom nadležnog suda i pritom upozoren da je postupanje tijekom izvida tajno i da je odavanje tajne kazneno djelo

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podignulo je optužnicu protiv 46-godišnjaka zbog povrede tajnosti postupka.

Okrivljenog 46-godišnjaka tereti se da je od lipnja do rujna 2019. godine, nakon što je u svojstvu osumnjičenika bio prisutan provođenju dokazne radnje pretrage određene nalogom nadležnog suda i pritom upozoren da je postupanje tijekom izvida tajno i da je odavanje tajne kazneno djelo, na svom profilu jedne društvene mreže iznosio i opisivao radnje provođenja izvida. Isto je učinio i nakon što je u još dva navrata bio ispitivan u policiji  u svojstvu osumnjičenika.

Odvjetništvo u priopćenju ističe kako se navedene činjenice i informacije smatraju tajnima prema odredbama zakona pa su protiv muškarca podignuli optužnicu zbog počinjenja kaznenog djela povrede tajnosti postupka iz čl. 307. st. 1. Kaznenog zakona.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije