Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor Muža

Muži zagorskog srca nastavljaju svoj boj za domaći kajkavski jezik

'                               '
''
15.06.2010.
u 14:55

Svečanost obilježavanja Muži su započeli misnim slavljem u crkvi sv. Barbare u Bedekovčini, koje je vodio duhovnik udruge i počasni muž, vlč. Josip Komorčec Pepek.

Hrvatska udruga Muži zagorskoga srca održala je godišnji sabor u Dvorcu Gjalski u Gredicama, gdje je i osnovana prije 16 godina. Svečanost obilježavanja Muži su započeli misnim slavljem u crkvi sv. Barbare u Bedekovčini, koje je vodio duhovnik udruge i počasni muž, vlč. Josip Komorčec Pepek uz pratnju pjevača muškoga zbora Magdalenići.

Naslovi Velikoga muža dodijeljeni su Vladimiru Poljancu i Nikoli Caparu za zasluge u promicanju interesa udruga, a odličja su dodijeljena Miljenku Krznaru, Mladenu Cvetku i Srečku Blazičku.

- Pune sme toga od lanjskoga leta hčinili, bile je i teške cajte. Za riječ horvatsku se vsega srca borime i ove ljete smo na tomu planu pune napravili i nadam se da za kratki cajt i v škole bume mogli čuti domaču riječ, da najdraži nam kaj kak popevka zvoni po celomu kraju – rekao je u svome izvješću stoloravnatelj udruge Rajko Fureš, misleći kod toga na organizaciju znanstvenoga skupa o kajkavskome jeziku, književnosti i kulturi, koji se u rujnu održava u Krapini i pripremu prvoga sveska Povijesti kajkavske književnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije