Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO OTKRIĆE

Mumija starija od Inka pronađena u Peruu: 'Tijelo je bilo vezano užadima'

Foto: Youtube screenshot
1/2
27.11.2021.
u 15:33

Tijelo je pronađeno unutar podzemne građevine, kao i stotine drugih arheoloških nalazišta kojima je Peru bogat

Tim znanstvenika na obali Perua pronašao je mumiju staru najmanje 800 godina, a uz nju je pronađena i keramika, ostaci povrća i kameno oruđe. 

- Glavna karakteristika mumije je da je cijelo tijelo bilo vezano užadima i da su ruke prekrivale lice, što bi bio dio lokalnog obrasca pogreba, kazao je Van Dalen Luna s državnog sveučilišta San Marcos.

Spol mumije još nije identificiran te se još čeka analiza, no zasad se zna da se radi o osobi koja je živjela u višem predjelu Anda, u blizini Lime, prenosi The Guardian

Tijelo je pronađeno unutar podzemne građevine, kao i stotine drugih arheoloških nalazišta kojima je Peru bogat, a većinom se radi o kulturama koje su se razvile prije i poslije Inka, stanovništom koje je dominiralo ovim dijelom južne Amerike prije 500 godina.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije