Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISLAMSKA ZAJEDNICA

Muftija Hasanović: Zaprepašten sam zločinima u Parizu

Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
14.11.2015.
u 15:35

"Upućujemo obiteljima žrtava najiskrenije izraze sućuti, uz želju da im Bog podari snage u ovim teškim trenucima iskušenja"

Muftija Islamske zajednice u Hrvatskoj dr. Aziz ef. Hasanović osudio je zločin u Parizu i u ime cijele Islamske zajednice kaže kako su "posljednji zločini počinjeni prilikom jučerašnjeg napada u Parizu, zaprepastili i ostavili nas u nevjerici". ­

- Tim više, što su počinitelji i ovoga puta pokušali prenijeti sliku da su to učinili u ime vjere islama, a istina je da se ni vjerom ni bilo čime može opravdati ubijanje nedužnih ljudi. Ovim putem najstrože osuđujemo počinjene zločine i upućujemo obiteljima žrtava najiskrenije izraze sućuti, uz želju da im Bog podari snage u ovim teškim trenucima iskušenja. Iako je pravda na ovome svijetu sve češće teško dostupna, uvjereni smo da će kazna svakog zločinca stići – objavila je jučer Islamska zajednica Hrvatske. ­

- Također, apeliramo na sve koji donose odluke da u njihovu djelovanju načelo pravičnosti bude vodilja kako se ne bismo poistovjetili s onima koji najveću nepravdu i zlo čine pozivajući se na Boga i na vjeru. Ubiti jednu nevinu osobu, ostat će zauvijek ravno smaknuću cijelog čovječanstva, a spašavanje života, pomaganje drugima i dobročinstvo uopće, temeljni princip za svakog iskrenog vjernika. Ostaje nam raditi i truditi se da obrazovanjem svijet učinimo boljim mjestom za život, jer samo na taj način trajno možemo izgraditi i očuvati univerzalne vrijednosti koje svaka nebeska religija zagovara, a na čijem vrhu se nalazi ljudski život – poručuju iz Islamske zajednice.

>> Muslimani osuđuju napade: Ne u moje ime! Islam znači mir, a mi nismo teroristi!

>> Poljska kaže da ne može prihvatiti migrante nakon napada u Parizu

Komentara 29

LI
Livi
17:51 14.11.2015.

Sve dok ne cujem od zagrebackog muftije kako bi i krscani u Saudijskoj Arabiji, u koju milijuni muslimana hodocaste, trebali imati ista prava kao i muslimani u Europi, necu mu vjerovati. On se prilagodava hrvatskim zakonima jer su u manjini. Ali u Kur`anu mu lijepo pise"s nevjernicima sklopite samo primirje, a nikad mir" dok ne postanete jaci od njih.

VE
vedriti
16:39 14.11.2015.

E Muftija. Sto ne kazesKataru,Emiratima i Arabiji, da nesto ucine. Za Djamije ce dati miliarde Eura i teroriste pomagati . a migrante da Europa Krscanska hrani. To im je Hvala sto Muslimanima pomazu. Cini se da hocete da se dignu Mladi Krscani diljem Svijeta i da vam pokazu di trebate biti. I da Mladi Krscani vama Muslimanima pocnu stvarati nerede diljem Svijeta. Kada ste teko bezibrazni. Neduzne ljude ubijate u ima "alaha". Sramota od Islamske vjere.

ST
Stipan
15:54 14.11.2015.

Sam Muhamed je bio zločinac i pozivao je da svakog nevjernika, a to su svi koji nisu muslimani treba ubiti na gdje ih stigne!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije