Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Terorizam nema religiju'

Muslimani osuđuju napade: Ne u moje ime! Islam znači mir, a mi nismo teroristi!

Muslimani
Foto: Facebook
1/10
14.11.2015.
u 15:18

"Moje ime je Hamad. Ja sam musliman iz Pakistana. Ja osuđujem pariške napade, kao što to čini preko 1.57 milijarde drugih muslimana. Terorizam nema religije."

Za krvoproliće u Francuskoj odgovornost je preuzela Islamska država koja prijeti da je ovo samo početak. U njihovim porukama glavna misao jest da bi se uskoro mogli očekivati još žešći napadi, a na to je reagirao i francuski predsjednik Francois Hollande.

- Ovo je objava rata, a bit ćemo nemilosrdni u odgovoru, oštro je poručio Hollande.

Naravno, na internetu su odmah krenula prepucavanja i rasprave na ovu temu, a brojni muslimani iz cijeloga svijeta ograđuju se od ovoga. Oštro osuđuju napad i tvrde da "terorizam ne poznaje religiju".

S obzirom na to da se odgovorni za ovaj napad pozivaju da ovo rade uime Islama i svih muslimana, brojni su oni koji na društvenim mrežama ostavljaju poruku: "Ne u moje ime".

Upravo tu rečenicu preporučio je filozof Bernard-Henri Lévy još nakon napada na Charlie Hebdo, tada je izjavio da se muslimani na taj način moraju ograditi od kukavičkih i terorističkih napada.

"Ja sam musliman, ali ja nisam terorist. Prestanite me mrziti zato što sam musliman. Islam doslovno znači mir", napisao je jedan korisnik Twittera, a drugi se nadovezao:

"Moje ime je Hamad. Ja sam musliman iz Pakistana. Ja osuđujem pariške napade, kao što to čini preko 1.57 milijarde drugih muslimana. Terorizam nema religije."

Na Twitteru je u ovom trenutku jedan od najpopularnijih hashtagova je #muslimsarenotterorists, što u prijevodu znači 'muslimani nisu teroristi' , a ono što se tamo piše najbolje se može sažeti u jednoj poruci:

"Terorist ne može biti pravi musliman, a pravi musliman ne može biti terorist."

>>Islamska država preuzela odgovornost za napade u Parizu

>>Novinar Le Mondea objavio snimku kaosa ispred Bataclana: Ranjen dok je pružao pomoć

>>Frano Šušnjara: Pariz i Beirut su, u proteklih 48h, nove epizode u povijesti ljudske gluposti

 

 

 

 

 

 

#notinmyname

Posted by Mladen Šalaj on 14. studeni 2015
Ključne riječi

Komentara 228

BO
bojuki1
15:32 14.11.2015.

Evo, počeli su Soroševi lažni humanisti i korumpirani liberalni mediji sa svojom propagandam. Čitam po europskim portalima i forumima puno komentara i ovako razmišlja većna muslimana: Kršćani počeo je pakao, iskorijenit ćemo vas na Bliskom istoku, u Africi (slavi pokolj u Nigeriji i Keniji), rušit ćemo vaše avione, ubijati u vašim glavnim gradovima, dekapitirati ćemo vam glave i sijati strah, preplavit ćemo Europu i mnogobrojnim potomstvom osigurati prevlast za 50 godina. A vi ćete nas i dalje puštati jer ste slabići i jer je to Allahova volja, da preuzmemo kontinent nevjernika, homoseksualaca i liberala. U Belgiji, Njemačkoj, Francuskoj, Londonu imamo lože tako jake da nas nikad nećete iskorijeniti...Naša braća imat će svaki bar po petero djece i svaki će biti odgojen kao musliman, a vi ćete možda imati jedno dijete koje će biti bezbožno i preispitivati svoju seksualnost. Kraj vam je blizu. ALLAHU AKBAR!!!

Avatar TvojUjko
TvojUjko
15:32 14.11.2015.

Kuran sam govori da samo postoje muslimani, a ostalo treba uništiti

BU
Bulaba
15:26 14.11.2015.

Zanimljivo, a zašto je islam onda jedina religija na koju se teroristi pozivaju u zadnjih 20 godina? Niti jedni drugi moderni teroristi, od IRA-e, ETA-e, Crvenih brigada i sl. se nisu pozivali na religiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije