Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBILI PO 18 GODINA

Mučne scene iz sudnice u Skopju: Gjorgievski lupao po stolu, Lefkovska povraćala u WC-u

Sudsko vijeće Osnovnog krivičnog suda u Skoplju proglasilo je danas optužene krivima u slučaju ubojstva hrvatskog rukometaša Denisa Tota
Foto: STR-1234 /HALOPIX
1/2
30.11.2022.
u 13:59

Dio optuženih je tijekom stanke izveden iz sudnice zbog negodovanja i komentiranja. No, i prvookrivljeni je imao primjedbe na tužitelja

Mučne scene snimljene su danas u sudnici u Skopju gdje su Angelo Gjorgjievski, Klementina Levkovska te Andrej Kostovski proglašeni krivima za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota 7. travnja ispred noćnog kluba. Gjorgjievski i Levkovska dobili su svaki po 18 godina zatvora, dok je Kostovski dobio 16 godina zatvora prema nepravomoćnoj presudi. 

Na visoku kaznu reagirala je i optužena Klementina Levkovska koja je tražila da je odvedu na WC jer joj se povraća, a znakove nervoze pokazivao je i Gjorgievski koji je tužiteljici dobacivao komentare. Cijelu situaciju pokušavala je smiriti sutkinja Elena Ilievska-Josifović koja je kucala po stolu, prenosi makedonski medij A1on.mk.

– Hoćete li me izbaciti iz sudnice? Pritvor se nastavlja – rekao je sutkinji Angelo koji je prvo tresnuo o stol pa tek zatim krenuo govoriti.

“Smiri se”, rekao mu je odvjetnik, a on je odgovorio: “A što da radim?”

Trećeokrivljeni Kostovski nakon završetka suđenja obratio se majci:

"Čist sam pred Bogom, nisam nikoga ubio. Moja je savjest čista. To je zbog publiciteta, znamo pod kojim okolnostima. Ne brini, mama, sve je u redu."

U sudnici je reagirala i majka drugookrivljene Klementine koja je kažnjena s 18 godina zatvora. ''Kakva je to pravda? Što je ovo?” pitala je majka koja je nastavila iznositi primjedbe i u hodniku suda.

Dio optuženih tijekom stanke izveden je iz sudnice zbog negodovanja i komentiranja. I prvookrivljeni se obratio tužiteljici. “Ah, Tanja, Tanja, gdje će tvoja duša?” obratio joj se Angelo.

"Ovo nije ubojstvo", nadovezala se Klementina obrativši se tužiteljici i napustila sudnicu.

Tužiteljica je zatražila da okrivljeni ostanu u pritvoru. Angelo je reagirao na na to, govoreći da nikada nije bježao.

“Što se tiče mog bijega, to nije istina. Kad sam doznao da me policija traži, sâm sam se prijavio i priveden sam. Inspektori potrage odveli su me u zatvor. Bio sam izgubljen zbog cijelog događaja, bio sam pod antidepresivima, ali kada sam doznao da me policija traži, sâm sam došao u pritvor”, rekao je optuženi Angelo Gjorgievski.

I Klementina je protestirala zbog produljenja mjere pritvora

''Sama sam se prijavila postaji. Kad sam počinila zločin imala sam 18 godina, sada imam 19 godina i u pritvoru sam'', rekla je Klementina.

Andrej Kostovski samo je istaknuo: "Ostajem pri svemu što je rekao moj branitelj." A odvjetnik je ranije ustvrdio da se blažom mjerom može postići učinak da optuženi ne pobjegne.

>> VIDEO Splitska policija objavila fotografije vozila: Pregaženi policajac (20) ima teške ozljede bubrega, rebara i glave

Komentara 14

ME
MediciKM
14:16 30.11.2022.

Ove majke koje sada tu kukaju; neka se zapitaju gdje su pogriješile i kako su došle do toga da su im djeca ubojice. Nikakva samoobrana, nikakva životna ugroza nego čisto iživljavanje. Još ste i malo dobili.

DU
Deleted user
14:27 30.11.2022.

A šta s doktoricom koja je htjela sve zataškati???

MA
marijanaana
14:13 30.11.2022.

monstrumi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije